Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ Παλλαϊκό προσκλητήριο σήμερα στην Ομόνοια στις 6 μ.μ.


Να δοθεί μαζική αγωνιστική απάντηση στη συγκυβέρνηση που έχει αποστολή την επιβολή της πιο άγριας αντιλαϊκής πολιτικής
 
 
Σήμερα, όλοι στα συλλαλητήρια και τις συγκεντρώσεις που διοργανώνουν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ, σε πολλές πόλεις της χώρας. Ολοι στην Ομόνοια, στο συλλαλητήριο της Αθήνας, στις 6 μ.μ.
Δίνουμε απάντηση στη συγκυβέρνηση, ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, που έχει τη στήριξη των υπόλοιπων «προθύμων», με αποστολή την επιβολή της αντιλαϊκής πολιτικής.
Εργάτες, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και γυναίκες, με πρώτο σταθμό τα σημερινά συλλαλητήρια και σύνθημα «καμιά ανοχή στο μαύρο μέτωπο αστικής τάξης - μονοπωλίων και ΕΕ», στέλνουμε μήνυμα αντίστασης, απειθαρχίας και ανυπακοής, απέναντι σε όσους λεηλατούν τη ζωή μας. Ο λαός μπορεί να δυναμώσει τους αγώνες του, μπορεί να γίνει ο ίδιος καθοριστικός παράγοντας και με την παρέμβαση του να φέρει τα «πάνω - κάτω».
Η ΠΑΣΕΒΕ καλεί τους επαγγελματοβιοτέχνες να απαντήσουν στην επίθεση των μονοπωλίων που τους ισοπεδώνουν και να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στη σύνταξη και την Κοινωνική Ασφάλιση. Η ΟΓΕ, τις εργαζόμενες γυναίκες σε μαζικό, παλλαϊκό αγώνα, για να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των οικογενειών τους. Το ΜΑΣ, τους φοιτητές να μη γίνουν σκλάβοι του 21ου αιώνα, χωρίς δικαιώματα και με μισθό 500 ευρώ. Η ΠΑΣΥ καλεί τους αγρότες να παλέψουν και να υπερασπίσουν το μόχθο τους. Οι συνταξιούχοι συμμετέχουν μαζικά για να υπερασπιστούν τις συντάξεις τους, αντιστέκονται στη νέα λεηλασία των ασφαλιστικών Ταμείων.
Στο μεταξύ, μέχρι την τελευταία μέρα, τα στελέχη του ΠΑΜΕ συνεχίζουν τις περιοδείες στους χώρους δουλειάς.
Ξεσηκωμός για να μην πληρωθεί το χαράτσι
Χτες, ο Ηλίας Σταμέλος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, μίλησε με τους εργάτες της υποδηματοποιίας «Elite». Κάλεσε τους εργάτες να αξιοποιήσουν την εμπειρία που απέκτησαν τα προηγούμενα χρόνια, μέσα απ' τους αγώνες τους ενάντια στο κλείσιμο της επιχείρησης και, μέσα απ' την Επιτροπή Αγώνα που έχουν δημιουργήσει, να συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα. «Να σημάνει γενικός ξεσηκωμός. Αλλος δρόμος δεν υπάρχει», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
Ο συνδικαλιστής αναφέρθηκε στο χαράτσι της ΔΕΗ και στην ανάγκη οργανωμένης, μαζικής, λαϊκής άρνησης πληρωμής του: «Η μόνη απάντηση, το μόνο που μπορεί να τους σταματήσει και προσωρινά και ουσιαστικά είναι ο μαζικός αγώνας και η αλληλεγγύη». Απαιτείται η οργανωμένη δράση στις γειτονιές και τους τόπους δουλειάς, όπου με μαζική δράση και αυτενέργεια, εργαζόμενοι και λαϊκές οικογένειες δεν πρέπει να επιτρέψουν σε κανέναν να κόψει το ρεύμα. Και, αν κάπου συμβεί κάτι τέτοιο, να υπάρξει μαζική παρέμβαση για την επανασύνδεση του ρεύματος. «Να συζητήσουμε με την πολυκατοικία, με τη γειτονιά μας. Να υπάρξει συναγερμός..!».
Ταυτόχρονα - όπως σημείωσε - για να κερδίσουν οι εργαζόμενοι χρόνο και να οργανώσουν καλύτερα την πάλη τους ενάντια στα χαράτσια, μπορούν να χρησιμοποιήσουν και μορφές όπως για παράδειγμα, μέσω των ATM, να πληρώσουν μόνο το μέρος του λογαριασμού που αντιστοιχεί στην κατανάλωση ρεύματος, έχοντας πάντα υπόψη τους ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να σταματήσει τέτοιες μορφές, όπως έκανε και με το Ταμείο Παρακαταθηκών. Στη συνέχεια, με προσφυγή στο Ειρηνοδικείο, έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν αδυναμία πληρωμής του χαρατσιού (γι' αυτή τη διαδικασία, που είναι απλή, υπάρχουν και δικηγόροι του ΠΑΜΕ που μπορούν να βοηθήσουν).
Σήμερα, Πέμπτη, στελέχη της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ συνεχίζουν τις περιοδείες:
Στο εργοστάσιο τροφίμων «TASTY», στις 10 π.μ., ο Γιώργος Πέρρος. Στο εργοστάσιο καλλυντικών «Hellenica» στο Κορωπί, στις 11 π.μ., ο Γιώργος Σκιαδιώτης.

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: