Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Tο πολυνομοσχέδιο βάφτηκε με αίμα - Νεκρός ένας διαδηλωτής από τον πετροπόλεμο.



Δυστυχώς νεκρός είναι διαδηλωτής που τραυματίστηκε βαριά στα επεισόδια στο Σύνταγμα σήμερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος45χρονος, συνδικαλιστής οικοδόμος, δέχθηκεπέτρα στο κεφάλι, ενώ κατά τη νοσηλεία του στον Ευαγγελισμό υπέστη ανακοπή καρδιάς. 



Εκτός ελέγχου βγήκε  η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας, αφού σημειώθηκαν μάχες σώμα με σώμαμεταξύ κουκουλοφόρων και μελών του ΠΑΜΕ. Στο σημείο έσπευσε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ,Αλέκα Παπαρήγα, η οποία και παραχώρησε συνέντευξη τύπου για τα επεισόδια εκτυλίχθηκαν. 
Οι νεαροί κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με πέτρες και μολότοφ εναντίον των μελών της περιοφρούρησης του ΠΑΜΕ οι οποίοι κινήθηκαν σε βάρος τους προκειμένου να τους απωθήσουν και να διαφυλάξουν τον ειρηνικό χαρακτήρα της διαδήλωσης. Στην ένταση ενεπλάκη και η Αστυνομία η οποία αδιακρίτως έριξε δακρυγόνα και βόμβες κρότου-λάμψης στο πλήθος που ήταν συγκεντρωμένο. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ηΕλευθεροτυπία, μέλη του ΠΑΜΕ «έπιασαν» δύο κουκουλοφόρους οι οποίοι έφεραν αστυνομικές ταυτότητεςκαι αποδείχθηκε ότι ήταν άνδρες της ασφάλειας. Αυτή την ώρα αναζωπυρώνονται οι εντάσεις στο κέντρο της Αθήνας, καθώς αποχωρούν τα μέλη του ΠΑΜΕ από την Πλατεία Συντάγματος.  Αυτή τη στιγμή εκτοξεύονται πέτρες εναντίον της αστυνομίας στα στενά γύρω από το Σύνταγμα, η οποία απαντά με εκτεταμένη χρήση χημικών. Σύμφωνα με τις πληφορίες,  κουκουλοφόροι έχουν ανάψει φωτιές σε διάφορα σημεία. Πάντως ο όγκος των διαδηλωτών φαίνεται ότι έχει  επανέλθει έξω από τη Βουλή, ωστόσο είναι εμφανώς μικρότερος. Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί 30 τραυματίες ενώ υπάρχει σοβαρά τραυματισμένος διαδηλωτής στη Βασιλίσσης Σοφίας, ο οποίος έπεσε από ψηλά και υπέστη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Πάντως, η προσέγγιση του ασθενοφόρου ήταν δύσκολη.Στην Πλατεία έσπευσαν και ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ οι οποίες κατέλαβαν το Σύνταγμα, χωρίζοντας τους διαδηλωτές από τους κουκουλοφόρους.

Πηγή:www.newpost.gr



4 σχόλια:

jorje7 είπε...

Ο νεκρος φαινεται να ειναι ο γραμματεας του παραρτηματος οικοδομων Βυρωνα.
Για αλλη μια φορα οι κουκουλοφοροι δολοφονοι(οι ιδιοι στην Κοκκινια το 44 οι ιδιοι στο Συνταγμα σημερα) προσπαθησαν να διαλυσουν το λαικο ποταμι που ειχε αποκτησει και ταξικο προσανατολισμο στους αγωνες του.
Τα φωναζουμε καποιοι 'ανθενωτικοι' καμια συμπορευση με αυτους που ανεχονται τις κουκουλες.
Καμια συμπορευση με οσους βαφτιζουν εξεγερση τα μπαχαλα στο κεντρο της Αθηνας καθε φορα.
Καμια ανοχη στους αναρχικους πραιτωριανους του συστηματος.
Τελος η παθητικη αμυνα απεναντι τους.
Απαιτεται ενεργητικη δραση και συντριβη τους παντου.
Καμια συνεργασια-συμπορευση με δυναμεις που χειροκροτησαν κατα εποχες τις κουκουλες, ετρεξαν σε δικαστηρια για τα ''καημενα τα παιδια''.
Μονο ταξικα μεσα απο το ΠΑΜΕ, οργανωμενα και περιφρουρημενα απο τους ιδιους τους εργαζομενους

jorje7 είπε...

Και για να γινω πιο σαφης, ΚΑΜΙΑ συνεργασια με ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ-Αναρχικους και οσους ακομα νομιζουν οτι χτυποντας τους απεργους διπλα απο χρυσαυγιτες, μεσα απο το μπλοκ του κινηματος δεν πληρωνω, κανουν αγωνα.

Την ιστορια του το Κομμα την αναψηλαφιζει, την μελεταει, βγαζει συμπερασματα και προσωπικα πιστευω οτι αποκαθιστα αληθειες του παρελθοντος.

Ηρθε η ωρα να αναλογιστει και η αλλη αριστερα τις ευθυνες της

Σταυρος Τ. είπε...

Φωτιά και τσεκούρι στους κουκουλοφόρους!

συσπειρωση αριστερων μηχανικων είπε...

Λίγα σχόλια για το διήμερο 19-20 Οκτώβρη
http://syspeirosiaristeronmihanikon.blogspot.com/2011/10/blog.html