Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Μ.Α.Σ : ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ “LA MIRAGE” ΔΩΡΕΑΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ


Θέλουν να μετατρέψουν το ξενοδοχείο “La Mirage” της Ομόνοιας, ιδιοκτησίας Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας σε φοιτητική εστία με νοίκι 200€.
Πρόκειται για τη νέα, φιλολαϊκή τάχα, κοροϊδία της κυβέρνησης απέναντι στους φοιτητές μετά το αισχρό αστείο του Συστήματος «Εύδοξος+». 
Ιδού το αίσχος! Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και ο δήμαρχος Αθηναίων προχώρησαν σε συνάντηση με θέμα τη σύμβαση μετατροπής του ξενοδοχείου “La Mirage” σε φοιτητική εστία.
Στόχος, όπως έχουν το θράσος να λένε, να αναβαθμιστεί το κέντρο αφού θα ανακαινιστεί το εγκαταλελειμμένο κτίριο και να πέσει και παραδάκι αφού κάθε φοιτητής θα πληρώνει 200€ το μήνα (η καθαριότητα δωματίου είναι πολυτέλεια και χρεώνεται έξτρα).

Προκαλώντας την οργή των φοιτητών από την επαρχία που οι γονείς τους πληρώνουν υπέρογκα ποσά για νοίκι και διαμονή η ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος επισημαίνει: «Η μετατροπή του ξενοδοχείου σε νεανική φοιτητική κατοικία αποτελεί πιλοτικό πρόγραμμα που η επιτυχία του θα δώσει τη δυνατότητα ανάπλασης κι άλλων τέτοιων κτιρίων, κενών χρήσης, που το τελευταίο διάστημα δημιουργούν αστικά κενά και ενισχύουν την υποβάθμιση της πόλης, ώστε να ανατραπεί η σημερινή κατάσταση της Αθήνας και να αναβαθμιστεί η περιοχή».
Θέλουν τους φοιτητές και τις οικογένειες τους πελάτες! Θέλουν να κάνουν και άλλες μπίζνες πάνω στο δικαίωμα και την ανάγκη μας να έχουμε στέγη! Αυτές οι μπίζνες βαφτίζονται αναβάθμιση της περιοχής!
Οι ίδιοι όμως διαλύουν το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας οδηγούν σε μαρασμό τις ελάχιστες φοιτητικές εστίες.  Και όλα αυτά τη στιγμή που δεν έχουμε να πληρώσουμε ούτε για φαγητό ή ρεύμα χάρη στην πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ όλα αυτά τα χρόνια, με αποκορύφωμα την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.
Δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο από την κυβέρνηση, τους υπουργούς της και το δήμαρχο Αθηναίων κ.Καμίνη!
Τώρα απαιτούμε το ξενοδοχείο “La Mirage” να γίνει φοιτητική εστία για τη ΔΩΡΕΑΝ διαμονή των φοιτητών και σπουδαστών. Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για σύγχρονη και άνετη διαμονή (μελέτες για την ασφάλεια του κτηρίου, διαμόρφωση χώρων, δωματίων κλπ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: