Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για τις κινητοποιήσεις παρεμπόδισης των χαρατσιών τις απειλές και την τρομοκρατία της κυβέρνησης



Η κυβέρνηση καταφεύγει στο συνηθισμένο όπλο της τρομοκρατίας και των απειλών για να εξαναγκάσει το λαό να πληρώσει τα εξοντωτικά χαράτσια που στέλνει με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και την εφορία. Δε δείχνει μόνο την εχθρότητά της απέναντι στο λαό και τη φανατική υποστήριξη των συμφερόντων της πλουτοκρατίας. Δείχνει τη μεγάλη της αδυναμία, που θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη, και τον φόβο της,  όσο ο λαός υψώνει το ανάστημά του και οργανώνει την πάλη του κατά της πολιτικής της.
Το ΚΚΕ χαιρετίζει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στη ΔΕΗ για να εμποδίσουν την αποστολή των χαρατσιών.  Καλεί όλους τους εργαζόμενους να κλιμακώσουν τη δράση παρεμπόδισής τους σε όλους τους χώρους.
Να μην αφήσουμε την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς της σε χλωρό κλαρί. Αυτή πρέπει να είναι η απάντηση στις απειλές και στους ελιγμούς της. Ταυτόχρονα σε κάθε τόπο δουλειάς και λαϊκή συνοικία πιο αποφασιστικά πρέπει να οργανωθεί η άρνηση πληρωμής των χαρατσιών.  Να γίνει ένα ορμητικό ποτάμι λαϊκής συμμαχίας μεταξύ μισθωτών, ανέργων, αυτοαπασχολούμενων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: