Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου ΚΕ ΑΚΕΛ για το θάνατο του συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ Δημήτρη Κοτζαρίδη στην Ελλάδα .



Η ΚΕ του ΑΚΕΛ εκφράζει θερμά συλλυπητήρια για το θάνατο του συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ Δημήτρη Κοτζαρίδη, γραμματέα του Παραρτήματος Οικοδόμων του Βύρωνα, τόσο προς την οικογένεια του, όσο και προς το Πανελλήνιο Αγωνιστικό Μέτωπο Ελλάδας και το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.
Ο Δημήτρης Κοτζαρίδης είναι το θύμα της επίθεσης κουκουλοφόρων στοιχείων που επιχείρησαν να πνίξουν τη λαϊκή κινητοποίηση με διάφορα μέσα. Είναι το θύμα όσων θέλησαν να καταπνίξουν τη λαϊκή αντίδραση έναντι των σκληρών μέτρων λιτότητας που απειλούν δικαιώματα και κεκτημένα των εργαζομένων που κερδήθηκαν με αίμα.
Τα επεισόδια στην Πλατεία Συντάγματος αποδεικνύουν ότι επιθέσεις στα δίκαια και τα δικαιώματα των εργαζομένων, όπως κάποιοι υποβάλλουν ότι πρέπει να γίνει και στην Κύπρο, το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να οξύνουν τα προβλήματα που έτσι κι αλλιώς αντιμετωπίζει ο λαός λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και να κλιμακώνουν την κοινωνική αναταραχή.
Ως ΑΚΕΛ είμαστε βέβαιοι ότι καμία επίθεση και καμία αντίδραση δεν μπορεί να κάμψει την αποφασιστικότητα του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και του ελληνικού λαού. Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους αγώνες που διεξάγουν και ευχόμαστε σύντομα η Ελλάδα να μπορέσει να ξεπεράσει τις συμπληγάδες και να απαλλαγεί από τη δεινή και δυσβάσταχτη κατάσταση στην οποία βρίσκεται.
Ο κυπριακός λαός θα βρίσκεται στο πλευρό του ελληνικού λαού, υποστηρίζοντας τους αγώνες του για προάσπιση των συμφερόντων και των κεκτημένων του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: