Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Απουσία υπουργών - βουλευτών η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

Απουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για την Εθνική Επέτειο, μια ημέρα μετά τις αποδοκιμασίες κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας Π. Μπεγλίτη έξω από το ναό του Αγ. Δημητρίου.



Οι  εκπαιδευτικοί φορούσαν μαύρα περιβραχιόνια - όπως είχαν προειδοποιήσει ότι θα κάνουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας, προκαλώντας την
έντονη αντίδραση του υπουργείου Παιδείας  -, κρατούσαν πανό - "Το σχολείο πεθαίνει" και "Πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από εδώ" - και φώναζαν συνθήματα.
Καλούσαν επίσης τους μαθητές να στρέψουν αριστερά το κεφάλι τους - προκειμένου να μην κοιτάξουν προς την εξέδρα των επισήμων, όπου βρισκόταν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης,
Γ. Μπουτάρης και ο αντιπεριφερειάρχης Απ. Τζιτζικώστας - κάτι που έκαναν μόνο οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Τούμπας, από τα 30 σχολεία που συμμετείχαν στην παρέλαση.

Η παρέλαση ξεκίνησε στις 11.00 το πρωί και πραγματοποιήθηκε στην οδό
Τσιμισκή. Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στο Γ’ Σώμα Στρατού, από εκπροσώπους μαθητών σχολείων των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης.

"Η μαθητική νεολαία είναι ότι πολυτιμότερο έχει σήμερα η Ελλάδα. Όλοι εκείνοι που διαχρονικά οδήγησαν τη χώρα εδώ που την οδήγησαν, οφείλουν ένα ειλικρινές συγνώμη στη νέα γενιά, η οποία πολύ φοβάμαι ότι με τις νέες αποφάσεις θα δεχτεί επιτήρηση και επιτρόπους μόνιμους στα οράματά της" δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας, ο οποίος σχολίασε ως δυσάρεστο γεγονός την απουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης και των υπολοίπων κομμάτων.

"Δυστυχώς την σημερινή ημέρα αυτή της γιορτής, που βλέπουμε τα νιάτα να παρελαύνουν με ζωντάνια, βρισκόμαστε σε μία οικονομική κατάσταση, όπου το μέλλον διαφαίνεται σκοτεινό. Οφείλουμε, παρά τα λάθη που κάναμε στο παρελθόν, η γενιά η δική μας και οι προηγούμενες, να μην ξανακάνουμε λάθη του παρελθόντος. Το οφείλουμε στα παιδιά" δήλωσε ο κ. Μπουτάρης.

Πηγή: www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: