Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Ο Βενιζέλος ενημέρωσε Παπούλια και κυβερνητική επιτροπή.


Μισή ώρα διήρκησε η τηλεδιάσκεψη μεταξύ κυβερνητικών στελεχών στις Βρυξέλλες και των μελών της κυβερνητικής επιτροπής στην Αθήνα.


Οι υπουργοί ενημερώθηκαν από τους κ.κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, Φίλιππο Σαχινίδη, Ηλία Μόσιαλο και την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου για τις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στον ελληνικό Τύπο στις Βρυξέλλες, οι τέσσερις ενημέρωσαν τα μέλη της κυβερνητικής επιτροπής ότι μετά από παρέμβαση της ελληνικής αποστολής η φρασεολογία για τους επόπτες άλλαξε προς το ευνοϊκότερο και πλέον είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα ασκούν διοικητικές αρμοδιότητες και η εφαρμογή του προγράμματος θα εναπόκειται στην κυβέρνηση και μόνο, χωρίς να χάνεται η ουσία της τεχνικής βοήθειας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ενημέρωσε δύο φορές κατά διάρκεια της συνεδρίασης τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια. 

Τα μέλη της κυβερνητικής επιτροπής κλήθηκαν νωρίς το απόγευμα στο γραφείο του πρωθυπουργού,στη Βουλή, προκειμένου να ενημερωθούν από τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης για την πορεία των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Μέγαρο Μαξίμου δεν επικρατεί η ίδια αισιοδοξία που επικρατούσε χθες το βράδυ, μετά την ενημέρωση που έκαναν οι κύριοι Παπανδρέου και Βενιζέλος στα μέλη της Κυβερνητικής Επιτροπής. 

Αν πάντως, η Σύνοδος Κορυφής ολοκληρωθεί απόψε και ο πρωθυπουργός επιστρέψει νωρίς αύριο, το απόγευμα της Παρασκευής θα πραγματοποιηθεί Υπουργικό Συμβούλιο.

Την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα συγκληθεί και η Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Πηγή:www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: