Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

ΑΠΟ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΗΛΩΤΗ, ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ; ΕΡΕΥΝΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ! ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!


ΡΕΠΟΡΤΑΖ-ISKRA.GR






ΕΡΕΥΝΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ!
ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!


Ο τραγικός θάνατος του 53χρονου διαδηλωτή Δημήτρη Κοτσαρίδη, μέλους του ΠΑΜΕ, κατά τη χθεσινή (20.10) επίθεση των "παρακρατικών" και "προβοκατόρων" κουκουλοφόρων εναντίον τόσο του ΠΑΜΕ όσο και άλλων διαδηλωτών, συγκλόνισε όλο τον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα όσους συμμετείχαν στις απεργιακές κινητοποιήσεις. 
Μέχρι τώρα τα ακριβή αίτια του θανάτου δεν έχουν γίνει γνωστά, αλλά όπως δήλωσε στο Newsit ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Βύρωνα Σπύρος Λιναρδάκης, "ο Δημήτρης μου είπε κάποια στιγμή ότι δεν αισθάνεται καλά μετά τη ρίψη των χημικών. Τον συνόδευσα στον Ευαγγελισμό".

Το επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν του Υπουργείου Υγείας, έκανε λόγο για απουσία τραυμάτων και απέδιδε το θάνατο σε ανακοπή καρδιάς. Παρομοίως, ο  ιατροδικαστής Φίλιππο Κουτάφτης αποδίδει το θάνατο σε έμφραγμα (μυοκαρδιακή ισχαιμία).
Με άλλα λόγια, κάτι το οποίο μπορεί να οφείλεται κάλλιστα στη δολοφονική δράση των δακρυγόνων/ασφυξιογόνων.
Ιατρικοί κύκλοι, όμως, στον Ευαγγελισμό αλλά και διαδηλωτές τόνιζαν με ιδιαίτερη επιμονή στην "Ίσκρα" ότι ο "δολοφονημένος" οικοδόμος του ΠΑΜΕ έχει εισπνεύσει χημικά από ρίψη δακρυγόνων των ΜΑΤ. Άλλωστε, πολλοί διαδηλωτές από το χώρο του Συντάγματος, και όχι μόνο, μας τόνιζαν ότι πολλοί χώροι στην πλατεία και ιδιαίτερα στις συμβολές Αμαλίας, Πανεπιστημίου, και Βασ. Σοφίας ανάδυαν συνεχώς χημικές ουσίες από ρίψεις δακρυγόνων που είχαν σημειωθεί πριν λίγες ώρες, πράγμα που καθιστούσε ιδιαίτερα πνιγηρή την ατμόσφαιρα και εξαιρετικά επιβαρυντική για όσους τυχόν είχαν προβλήματα υγείας.
Για την πλήρη διαλεύκανση των αιτιών του θανάτου του 53χρονου θα διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση κατόπιν εντολής της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένης Ράικου, η οποία ανατέθηκε σε αρμόδιο εισαγγελέα πρωτοδικών.
Στα πλαίσια της εισαγγελικής έρευνας, αναμένονται εντός 15 ημερών, τα αποτελέσματα της ιστολογικής και τοξικολογικής εξέτασης, προκειμένου να εξακριβωθεί το κατά πόσον το έμφραγμα προήλθε από την εισπνοή δακρυγόνων/ασφυξιογόνων.
«Η αιτία θανάτου είναι τουλάχιστον μέχρι στιγμής οι ισχαιμικές μυοκαρδιακές αλλοιώσεις, πρόσφατες, απουσία κακώσεων. Θα ακολουθήσει πλήρης εργαστηριακή διερεύνηση. Να δούμε, δηλαδή, ποια αίτια έκαναν αυτή τη θανατηφόρα μυοκαρδιακή ισχαιμία» δήλωσε ο Φίλιππος Κουτσάφτης.
 
Παρών στη διαδικασία της νεκροψίας - νεκροτομής ήταν και ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας Συμεών Μεσογείτης, ο οποίος ανέφερε σε δήλωσή του: «Αξίζει να σημειωθεί ότι μακροσκοπικά η καρδιά αυτού του ανθρώπου δεν έφερε κάποια παλιά ισχαιμία ή κάποιο παλιό έμφραγμα. Τουλάχιστον με αυτό που μπορέσαμε να δούμε μακροσκοπικά. Θα ακολουθήσει το ιστολογικό και τα τοξικολογικά, για να έχουμε μια πλήρη διερεύνηση της κατάστασης και της αιτίας θανάτου».
Σε κάθε περίπτωση έχουμε να κάνουμε με έναν νεκρό αγωνιστή εργάτη, θύμα της κρατικής/παρακρατικής καταστολής, είτε αυτή οφείλεται στα δολοφονικά χημικά αέρια της κυβέρνησης του Μμνημονίου είτε ήρθε ως έμμεση συνέπεια του πετροπολέμου και της ρίψης μολότωφ από τους "γνωστούς - αγνώστους" εναντίον  απεργών - διαδηλωτών.
Ακόμα πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός πως τα ξημερώματα της Παρασκευής συνεχίστηκαν οι παρακρατικές και θρασύδειλες επιθέσεις εναντίον γραφείων του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη (Τούμπα, Χαριλάου, Τριανδρία) με μικρές, ευτυχώς υλικές ζημιές.
Τη στιγμή αυτή οι δυνάμεις της όλης της Αριστεράς οφείλουν τόσο να περιφρουρήσουν το χαρακτήρα των κινητοποιήσεών τους απέναντι στις κάθε λογής προβοκάτσιες αλλά και να εργαστούν για την ενότητα, τουλάχιστον στη δράση, απέναντι στο μνημονιακό οδοστρωτήρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: