Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2011

Ο ΛΑΟΣ ΜΙΛΗΣΕ! ΒΟΥΛΙΑΞΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΣΜΟΠΛΗΜΜΥΡΑ ΑΘΗΝΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!


 Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΛΑΪΚΗ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΚΑΤΑΦΕΥΓΕΙ ΣΤΑ ΜΑΤ!  

ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ!Ο γίγαντας ελληνικός λαός μίλησε σήμερα με την πάνδημη συμμετοχή του στην απεργία των εργαζομένων στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, την απεργία του εμπορικού κόσμου αλλά και στις πρωτοφανείς συγκλονιστικές συγκεντρώσεις και πορείες που πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, με αποκορύφωμα τις άνευ προηγουμένου ειρηνικές και ενωτικές συγκεντρώσεις και πορείες στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη. 


Μέγα το πλήθος, μέγα το πάθος!   Μεγάλα και ελπιδοφόρα τα αιτήματα:

-να φύγουν εδώ και τώρα τρόικα και μνημόνια, 

- να φύγουν εδώ και τώρα κυβέρνηση και μνημονιακές πολιτικές 

- να ανοίξει ο δρόμος για μια νέα προοδευτική πορεία διεξόδου και ανασυγκρότησης της χώρας!

Πολιτικοί παρατηρητές τονίζουν ότι βούλιαξαν οι πόλεις και οι δρόμοι σε όλη την Ελλάδα από την απίστευτη συμμετοχή του λαού στις συγκεντρώσεις και πορείες.

Οι ίδιοι παρατηρητές υπογράμμιζαν ότι ήταν τόσο μεγάλο και πρωτοφανές το πλήθος, που πραγματικά ήταν αμέτρητο  και επομένως παρακινδυνευμένο να εκτιμηθεί αριθμητικά η λαϊκή συμμετοχή, η οποία στην Αθήνα πλημμύρισε στην κυριολεξία όλο το κέντρο και τους μεγάλους κεντρικούς δρόμους.

Οι ίδιοι κύκλοι σημείωναν με έμφαση αλλά και ως ευχάριστη έκπληξη, ότι τόσο η απεργιακή κινητοποίηση, η οποία ''νέκρωσε'' στην κυριολεξία όλο το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, όσο και η συμμετοχή στις συγκεντρώσεις και πορείες ξεπέρασε κάθε μεταπολεμικό προηγούμενο σε όλη την Ελλάδα και πρώτα απ' όλα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη!

Η 48ωρη Γενική Απεργία και οι μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις και πορείες πραγματοποιούνται στην πιο τραγική και οριακή στιγμή που έχει βρεθεί η χώρα και ο εργαζόμενος λαός μετά τον πόλεμο.  Η τεράστια και καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στις απεργιακές κινητοποιήσεις και πορείες έχει οδηγήσει την οικονομική δραστηριότητα σε μια ελπιδοφόρα παράλυση... 

Εργαζόμενοι, άνεργοι, φοιτητές, μαγαζάτορες, αρνούνται τη μιζέρια, και επιλέγουν εμπράκτως το δρόμο της ανυπακοής και του αγώνα, τη στιγμή ακριβώς που το μνημονιακό πρόγραμμα γίνεται όλο και πιο άγριο ("εφεδρεία"/απολύσεις, χαράτσια, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, μισθολόγιο - φτωχολόγιο κλπ) και ενώ οι ευρω-"εταίροι" (Γερμανία, Γαλλία, Κομισιόν, ΕΚΤ κλπ) προετοιμάζουν την μετατροπή της Ελλάδας αλλά και συνολικά της ευρωπεριφέρειας σε ευρω-προτεκτοράτα. Για αυτό άλλωστε και η 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση, αποτελεί ένα από τα πρώτα θέματα των ΜΜΕ διεθνώς... 

Η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου είναι ήδη παρελθόν για το λαό!


Η κυβέρνηση του ΓΑΠ πρέπει να φύγει εδώ και τώρα με καθολική λαϊκή απαίτηση.


Όσο παραμένει στην εξουσία τόσο πιο επικίνδυνη γίνεται για τον τόπο και το λαό!


Το παλλαϊκό αίτημα να φύγει η κυβέρνηση είναι αίτημα για μια μεγάλη αλλαγή στη χώρα και όχι για επιστροφή σε καταδικασμένες κυβερνήσεις της ΝΔ ή και σε κυβέρνηση αστικής μνημονιακής συναίνεσης με οποιαδήποτε παραλλαγή !


Η μεγάλη ανάγκη των καιρών είναι η διαμόρφωση των προϋποθέσεων, μέσα από τους αγώνες του λαού, για μια κυβέρνηση της συμπαραταγμένης Αριστεράς, που θα απαλλάξει τον τόπο από τον βραχνά του χρέους (στάση πληρωμών), την τρόικα και τα μνημόνια και θα εφαρμόσει, στη βάση ενός νέου εθνικού νομίσματος και της σύγκρουσης με την ΕΕ, μια νέα πολιτική διεξόδου από την κρίση, προοδευτικής ανασυγκρότησης και σοσιαλιστικής προοπτικής!


Σε αυτή την κατεύθυνση γίνεται όσο ποτέ αναγκαία η άμεση συμπαράταξη της Αριστεράς και πρώτα απ' όλα η συμπόρευση-συμπαράταξη ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ!

Πηγή:www.iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: