Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Κατάσχεση μισθών αν δεν πληρωθεί το τέλος ακινήτων !

 
Ακόμα και με κατάσχεση μισθών και συντάξεων θα απειλούνται όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων αρνούνται να πληρώσουν το γνωστό τέλος, μέσω των τιμολογίων της ΔΕΗ.
Αυτό αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες ότι επεξεργάζονται στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, ως ύστατο μέτρο συμμόρφωσης των φορολογουμένων στην εφαρμογή του μέτρου.
Η υιοθέτηση του κρίνεται απαραίτητη μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η ανακοίνωση του συγκεκριμένου φόρου αλλά και από την κίνηση στην οποία προέβησαν αρκετοί ιδιοκτήτες όλες τις προηγούμενες εβδομάδες να …σταματήσουν ιδία βουλήσει την ηλεκτροδότηση ακινήτων τους.

Κατ αυτόν τον τρόπο επιχείρησαν να αποφύγουν το τέλος, αφού, από τη στιγμή που δεν θα παίρνουν τιμολόγιο της ΔΕΗ, δεν θα μπορούν και να φορολογηθούν.
Το γεγονός, από κάποια στιγμή κι έπειτα, άρχισε να παίρνει διαστάσεις φαινομένου, γι αυτό και στο υπουργείο Οικονομικών σκέπτονται αντίμετρα.
Και μεταξύ αυτών, ψηλά – ψηλά στη σχετική λίστα φέρεται να είναι κι αυτό το οποίο προβλέπει την κατάσχεση μισθών. Γενικότερα, πάντως, η τακτική της φορολόγησης στην «πηγή» κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος στο οικονομικό επιτελείο.
Κι αυτό γιατί ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός της χώρας βρίσκεται υπό διάλυση κι αυτός είναι ο μοναδικός «πρόσφορος» τρόπος που έχει απομείνει στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για να εισπράττει τα έσοδα από τους φόρους που κατά καιρούς ανακοινώνει και ψηφίζει, με μεγάλο πολιτικό κόστος. Δεν αποκλείεται μάλιστα η μέθοδος αυτή να βρει ευρεία εφαρμογή και στο μέλλον, αν κι εφόσον βεβαίως οι συνθήκες το επιβάλλουν.
Το θέμα είναι τι θα μείνει στο τέλος να φορολογηθεί, αφού κάποια στιγμή – και ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες μειώσεις – και οι μισθοί θα …τελειώσουν. 

ΠΗΓΗ-WWW.NEWSCODE.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: