Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

ΣΥΡΙΖΑ-Μήνυμα για την επέτειο του ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου


Τιμούμε την  28η Οκτωβρίου ως μια ημέρα-σύμβολο των αγώνων ενάντια στο φασισμό και στον πόλεμο, των αγώνων για ελευθερία, ανεξαρτησία και κοινωνική δικαιοσύνη.
Αποτίουμε φόρο τιμής στους λαούς που ύψωσαν το ανάστημά τους στο φασισμό και που σφράγισαν με τους αγώνες τους τη συλλογική μνήμη. Ο ελληνικός λαός ήταν από τους πρώτους σε θυσίες στη διάρκεια του αντιφασιστικού αγώνα και η συμβολή του υπήρξε ανεκτίμητη στην αντιφασιστική νίκη και στην απελευθέρωση της Ευρώπης από το φασισμό, κυρίως μέσα από την πολύμορφη δράση του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ που κατ’ αναλογία αποτελεί  ζωντανό παράδειγμα για τις επόμενες γενιές.

Η επίσημη πολιτεία προσπαθεί να απογυμνώσει  την  ημέρα αυτή από το πραγματικό της περιεχόμενο, με τις στρατιωτικές και μαθητικές παρελάσεις που υμνούν τον μιλιταρισμό και διαστρεβλώνουν τα μηνύματα της επετείου. Αυτό, όμως, δεν μπορεί να σβήσει το  διαχρονικό και επίκαιρο μήνυμα αντίστασης και ανυπακοής και την υπενθύμιση στις νεότερες γενιές ότι οι λαοί είναι εκείνοι που καθορίζουν τις τύχες τους μέσα από τους συλλογικούς και ενωτικούς αγώνες.
Η επίσημη πολιτεία, δυστυχώς, διαχρονικά απεκδύθηκε του δικαιώματος της χώρας πάνω στις πολεμικές αποζημιώσεις και την επιστροφή του κατοχικού δανείου, ζητήματα που αποτελούν ισχυρή και επίκαιρη απαίτηση του λαού μας.
Ιδιαίτερα σήμερα, που η μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ οδηγεί στην εξαθλίωση τους εργαζόμενους και τη νεολαία, δεν πρέπει να ξεχνάμε την πραγματική δύναμη του λαού και το στόχο για μια άλλη κοινωνία δημοκρατίας και δικαιοσύνης, που είναι εφικτός, μέσα από τη συγκρότηση ενός ενωτικού μετώπου αντίστασης και ανατροπής της σημερινής κατάστασης.
Σε αυτό το πλαίσιο, η ιστορική μνήμη της Εθνικής Αντίστασης και τα οράματα για ελευθερία και πανανθρώπινη ειρήνη  μένουν ζωντανά  μέσα από τα σημερινά ΟΧΙ του λαού μας, μέσα από τους σημερινούς αγώνες. Σήμερα λέμε:
  • ΟΧΙ στα μνημόνια της ανεργίας, της φτώχειας, της χρεοκοπίας
  • ΟΧΙ στα ευρωπαϊκά πακέτα ψευδεπίγραφης διαγραφής του χρέους που οδηγούν σε ακόμα μεγαλύτερη κοινωνική λεηλασία, σε οικονομικά αδιέξοδα και στον περιορισμό της δημοκρατίας, της λαϊκής και εθνικής κυριαρχίας.
  • ΟΧΙ στις στρατιωτικές επεμβάσεις, στους πολέμους και στα απολυταρχικά καθεστώτα σε όλο τον πλανήτη. 
  • ΟΧΙ στο ρατσισμό και την ξενοφοβία. 
  • ΌΧΙ στην κατάλυση της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων.
  • ΟΧΙ στην οικολογική καταστροφή του πλανήτη.                     
Τούτη την ώρα είναι λαϊκή απαίτηση να αλλάξει πορεία ο τόπος. Να χρεοκοπήσουν οι πολιτικές της υποτέλειας που υποτάσσουν τα συμφέροντα της χώρας στα συμφέροντα των τραπεζών και του κεφαλαίου, και να επιλεγεί ένας διαφορετικός δρόμος ανάπτυξης και κοινωνικής προκοπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: