Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΚΘ: ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ στην GULAFERIT UNSAL

Η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στην Τουρκάλα συνδικαλίστρια GULAFERIT UNSAL, που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη και τώρα βρίσκεται στη φυλακή περιμένοντας την απέλασή της στη Γερμανία όπου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος της.
Η GULAFERIT UNSAL ήρθε στην Ελλάδα πριν μερικές μέρες από την Τουρκία με σκοπό να ζητήσει άσυλο. Στην Τουρκία συμμετείχε ενεργά στο κίνημα των δημοσίων υπαλλήλων και στους κοινωνικούς αγώνες. Είναι από τα ιδρυτικά μέλη του συνδικάτου BEMSEN (Συνδικάτο Δημοσίων Υπαλλήλων) στην Άγκυρα.
Η Γερμανία την κατηγορεί ως μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης, καθώς ισχυρίζεται ότι είχε πολιτική δράση στη Γερμανία και εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος της.
Τα τελευταία χρόνια έχουν απελαθεί δεκάδες αγωνιστές από την Γερμανία στην Τουρκία, ενώ πραγματοποιούνται συνεχώς δίκες Τούρκων αγωνιστών πάντα με την απειλή απέλασής τους στην Τουρκία.
Η διοίκηση του Ε.Κ.Θ ζητά από τις ελληνικές αρχές να δοθεί άσυλο στην Τουρκάλα συνδικαλίστρια και να μην απελαθεί στη Γερμανία όπου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψής σε βάρος της και επικείμενη έκδοση της στην Τουρκία.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ του Ε.Κ.Θ

Δεν υπάρχουν σχόλια: