Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Ανακοίνωση Ν.Ε. ΣΥΝ Χίου-Αύξηση ειδικού τέλους στο νερό στην Χίο.



Αποτελεί ίσως παγκόσμια πρωτοτυπία  ένα αγαθό και μάλιστα βασικό και απαραίτητο ,να πληρώνεται τρείς και πλέον φορές από την αρχική του τιμή.
Ο λόγος για την επέκταση και γενίκευση  του επαχθούς «ειδικού τέλους» το οποίο επιβάλλει η ΔΕΥΑΧ στους δημότες διαχρονικά, με την πολιτική κάλυψη  του Δήμου της Χίου
Σε εποχές που ληστρική πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ σμπαραλιάζει τον οικογενειακό  προϋπολογισμό ,θα έπρεπε τουλάχιστον  ο Δήμος της Χίου να δείχνει  στοιχειώδη ευαισθησία .

Επαναλαμβάνομε την πάγια άποψη μας ,ότι το ειδικό τέλος πρέπει να καταργηθεί γιατί αποτελεί παράθυρο άδικης έμμεσης φορολογίας που πλήττει τα φτωχά λαϊκά στρώματα, χωρίς ανταποδοτικότητα και όφελος για τον δημότη, πολύ δε  περισσότερο όταν η ποιότητα του νερού στη Χίο είναι επιεικώς απαράδεκτη.
Η πράσινη πλειοψηφία του Δήμου επιμένει στην φορομπηχτική λογική, αρνείται να εκλογικεύσει τις σπατάλες και  τις  αργομισθίες ,  αδιαφορεί για την οικονομική συγκυρία.
Και ας μην επικαλούνται τον νόμο και την τυπικότητα, για την επέκταση του ειδικού     τέλους σε όλα τα νοικοκυριά του νησιού.
Εδώ και τώρα  να καταργηθεί αυτό το χαράτσι, και να  μειωθεί η τιμή του νερού στα πραγματικά επίπεδα ανταποδοτικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: