Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για την εξεταστική επιτροπή για την Οικονομία


Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ υποκρίνονται πως θέλουν να αναδείξουν τις αιτίες της κρίσης, με την τοποθέτηση τους για συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής για την Οικονομία. Το αντίθετο ακριβώς επιδιώκουν. Να συσκοτίσουν την πραγματικότητα και να αποπροσανατολίσουν τον λαό.
Η  «δημιουργική λογιστική» και η αναξιοπιστία των στατιστικών στοιχείων αποτελούσαν και αποτελούν εργαλείο στα χέρια των κυβερνήσεων των  δύο κομμάτων  και της ΕΕ, για να δικαιολογούν κάθε φορά την ταξική τους πολιτική.
Εμφανίζουν την κρίση, σαν κρίση χρέους για να δικαιολογήσουν τα βάρβαρα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων.
Η πραγματικότητα είναι ότι το χρέος είναι το αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής που υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου και διογκώνεται σε συνθήκες  καπιταλιστικής κρίσης.
          Η κρίση είναι το αποτέλεσμα του δρόμου ανάπτυξης  που στηρίζεται στην καπιταλιστική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, στην αναρχία και την ανισομετρία στην  παραγωγή που κινείται  με κριτήριο το κέρδος, και  συμβαδίζει με την λεηλασία των εισοδημάτων των εργαζομένων,  την διόγκωση της ανεργίας.
          Η σημερινή κρίση, γέννημα του καπιταλιστικού συστήματος, εκκολάφθηκε σε περιόδους με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας που συνοδεύονταν με την συνεχή αφαίρεση δικαιωμάτων των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων, ιδιαίτερα από τα μέσα της δεκαετίας του 80 και μετά, που εξωθούνταν στον τραπεζικό δανεισμό, ενώ την ίδια στιγμή η κερδοφορία του κεφαλαίου στηρίζονταν στην συνεχή ενίσχυση του με μείωση της φορολογίας του, με απλόχερες επιδοτήσεις και ενισχύσεις από το κράτος.
          Αυτήν την πολιτική υπηρέτησαν  οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και  της ΝΔ.
          Σήμερα δεν υπάρχουν περιθώρια για αυταπάτες και αναμονή. Ο λαός πρέπει  να αξιοποιήσει την πείρα του.
          Τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα  δεν έχουν τέλος. Και αν ακόμα μετά την κρίση εμφανισθούν θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης, δεν πρόκειται να επιστραφούν αυτά που αφαιρέθηκαν. Αντίθετα η επίθεση θα συνεχισθεί.
          Επομένως ο λαός δεν  έχει να περιμένει καμία λύση  από την συγκρότηση μιας ακόμα Εξεταστικής Επιτροπής όπως δείχνει και η εμπειρία από τις προηγούμενες εξεταστικές με την ΖΗΜΕΝΣ, τα Ομόλογα και άλλες περιπτώσεις.
          Η λύση βρίσκεται στην ορμητική, μαζική  ανάπτυξη της πάλης για να παρεμποδισθούν και να ανατραπούν τα μέτρα που κάνουν την ζωή μας κόλαση. Να ανατραπεί  η πολιτική  και η εξουσία του κεφαλαίου, με Λαϊκή Συμμαχία, Λαϊκή Οικονομία και Εξουσία. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: