Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ-ΕΕΚ.Φοιτητικό και Εργατικό BLACK OUT ενάντια στο LOCK OUT της κυβέρνησης και της Τρόικα.



Φοιτητικό και Εργατικό BLACK OUT 
ενάντια στο LOCK OUT της κυβέρνησης και της Τρόικα



• Ο νέος νόμος-πλαίσιο πρέπει  να ανατραπεί και κανένα “λουκέτο” σχολής ή τμήματος δεν πρέπει να υπάρξει 
Η προσαρμογή των ΑΕΙ και των ΤΕΙ στις απαιτήσεις “διάσωσης” του ελληνικού καπιταλισμού δεν θα περάσει. Το φοιτητικό κίνημα των καταλήψεων που ξέσπασε αμέσως μετά την ψήφιση του νέου νόμου-πλαίσιο και λίγο νωρίτερα του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος από το “μαύρο” μέτωπο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΔΗΣΥ πρέπει να συνεχίσει και αναπτύξει την ανεξάρτητη δράση του. Δεν έχουμε τα ίδια συμφέροντα με τους πρυτάνεις, την πανεπιστημιακή και φοιτητική ελίτ και με τη γαλαζιο-πράσινη διεφθαρμένη γραφειοκρατία τους αλλά oύτε και με όσους απλώς διεκδικούν τη διατήρηση των πάλιων τους “δικαιωμάτων” σε ένα ψευτο-δημόσιο πανεπιστήμιο, η εποχή του οποίου έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί.
• Οι συνελεύσεις-καταλήψεις-διαδηλώσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ πρέπει να γίνουν διαρκείας και να είναι στα χέρια των μαχόμενων φοιτητών 
Η πλήρης διάλυση της δημόσιας δωρεάν τριτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι η πρώτη πράξη ενός νέου γύρου επίθεσης στο δημόσιο τομέα συνολικά και στις κοινωνικές κατακτήσεις που είναι δεμένες με αυτόν. Οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων, οι συντάξεις και τα επιδόματα τσακίζονται, η δημόσια περιουσία ξεπουλιέται, οι εργασιακές σχέσεις ελαστικοποιούνται και η ανεργία μαζικοποιείται για να πληρώνονται οι διεθνείς τοκογλύφοι και να “αποφεύγεται”διαρκώς μια χρεοκοπία που τελικά είναι παρούσα και βαθαίνει ολοένα και περισσότερο. Τα μεγαλύτερα θύματα της καπιταλιστικής χρεοκοπίας είναι οι εργαζόμενοι και άνεργοι εργάτες και ειδικά οι νέοι.
• Η μαχόμενη σπουδάζουσα νεολαία πρέπει να απευθύνει τώρα αγωνιστικό κάλεσμα σε όλη την εκμεταλλευόμενη και καταπιεσμένη νεολαία 
 Οι φοιτητικές καταλήψεις πρέπει άμεσα να γίνουν κέντρα αγώνα για όλους τους νέους, τους ελαστικά εργαζομένους, τους ανέργους και τους μαθητές. Ανεξάρτητες επιτροπές δράσης πρέπει να συσταθούν σε κάθε πόλη και κάθε συνοικία, συνελεύσεις και καταλήψεις πρέπει να ξεκινήσουν στα σχολεία. Ένα κοινό αγωνιστικό και αντιγραφειοκρατικό κέντρο αγώνα της νεολαίας είναι αναγκαίο όσο ποτέ, μαζί και ο συντονισμός με όλα τα μαχόμενα κομμάτια της εργατικής τάξης για να μην περάσει κανένα αντιλαϊκό μέτρο, να ανατραπεί η κυβέρνηση της Τρόικα και τα Μνημόνια τους μέσα από μια γενική πολιτική απεργία διαρκείας, για να ανοίξει ο δρόμος για μια επαναστατική διεθνιστική διέξοδο από τον καπιταλισμό.
•      Χρειαζόμαστε ένα επαναστατικό διεθνιστικό πρόγραμμα και σχέδιο δράσης και όχι μια πλατφόρμα “μίνιμουμ” και εθνοκεντρικών αιτημάτων
Δεν υπάρχει διέξοδος από την κρίση της καπιταλιστικής, κρατικής και ιδιωτικής εκπαίδευσης και την κρίση του καπιταλισμού χωρίς έξοδο από τον ίδιο τον καπιταλισμό, χωρίς την ανατροπή αυτού του κανιβαλικού συστήματος. Η πάλη για να μην περάσει η ιδιωτικοποίηση των ΑΕΙ και των ΤΕΙ δεν μπορεί να είναι νικηφόρα αν δεν είναι ταυτόχρονα και πάλη για μια άλλη, ελευθεριακή παιδεία σε μια άλλη, σοσιιαλιστική κοινωνία, για τη συντριβή του αστικού Κράτους, την εξουσία των εργατών, τη διαγραφή ολόκληρου του χρέους και την έξοδο από την Ε.Ε.. Αυτή η πάλη είναι καταστροφικό  να περιοριστεί στα πλαίσια του ελληνικού κράτους, αλλά πρέπει να είναι μέρος της οργάνωσης της πανευρωπαϊκής εργατικής πάλης για τη διάλυση της Ε.Ε., για τις ενωμένες σοσιαλιστικές πολιτείες της Ευρώπης.


ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ-ΕΕΚ

konservokouti-oen.blogspot.com / konservokouti@yahoo.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: