Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Ανίκανη η κυβέρνηση ταλαιπωρεί τον πολίτη.Χάος και μπάχαλο στον ΗΣΑΠ από τις μετατάξεις των 144 υπαλλήλων.


Ζαγάρας Κ.-Αυγή



Χάος και μπάχαλο ήταν η χθεσινή εικόνα από τους σταθμούς του ΗΣΑΠ μετά τις αιφνιδιαστικές μετατάξεις 144 υπαλλήλων της εταιρείας σε φορείς του υπουργείου Πολιτισμού. Σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ζήτησε την απομάκρυνση του Ι. Σπυράκου από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας ΣΤΑΣΥ, ωστόσο το υπουργείο δεν ανέλαβε καμία ευθύνη για το τι επακολούθησε των μετατάξεων και επιμένει σε αυτές με ξεκάθαρο στόχο να καθαρίσει το τοπίο από "ενοχλητικές" φωνές.
Με συχνότητα 30 λεπτών της ώρας και με μόλις δυο τρένα από Ομόνοια έως Πειραιά και 4 τρένα από Ομόνοια έως Κηφισιά πραγματοποιούνταν τα δρομολόγια του ΗΣΑΠ, με αποτέλεσμα οι επιβάτες να συνωστίζονται στους συρμούς και τις αποβάθρες.
Την ίδια ώρα η διοίκηση και η κυβέρνηση υποστήριζαν ότι για τις καθυστερήσεις οφείλονται τα έργα που πραγματοποιούνται στις γραμμές των τρένων. Λίγο αργότερα όμως και μετά από εντάσεις και την κινητοποίηση των εργαζόμενων το υπουργείο παραδέχθηκε πως το κομφούζιο οφείλεται στις μετατάξεις των εργαζομένων. Σε μια κίνηση περισσότερο εντυπωσιασμού ο Γ. Ραγκούσης ζήτησε την καρατόμηση του Ι. Σπυράκου και πηγές του υπουργείου Μεταφορών δικαιολογούσαν την απόφαση αυτή λέγοντας πως "διαπιστώθηκε ότι η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ δεν είχε σχεδιάσει την προσαρμογή στα νέα δεδομένα, ούτε είχε τροποποιήσει τα δρομολόγια, ούτε είχε ενημερώσει το επιβατικό κοινό".
Το προηγούμενο διάστημα ωστόσο τα σωματεία των εργαζομένων είχαν προειδοποιήσει τη διοίκηση της εταιρείας πως η πραγματοποίηση των μετατάξεων θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην ομαλή εκτέλεση των δρομολογίων και τόνιζαν ότι "στους ΗΣΑΠ χρειάζονται προσλήψεις σε καίριους τομείς και όχι μετατάξεις ή απολύσεις υπαλλήλων". Το πρωί επίσης, οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στη Γενική Διεύθυνση των ΗΣΑΠ και μιλώντας στην "Α" τόνισαν ότι "με την απομάκρυνση των 144 συναδέλφων μας, ανάμεσα σε αυτούς και συνδικαλιστικών μας εκπροσώπων, είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν επιπλέον προβλήματα στη λειτουργία των συρμών, καθώς οι συνάδελφοι απασχολούνται σε καίριες θέσεις του Οργανισμού". Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εργαζομένων καλούν, ακόμη και την ύστατη στιγμή, όπως λένε, "τον κ. Ραγκούση και τη Διοίκηση του Οργανισμού να πάρουν πίσω την απαράδεκτη και άδικη απόφασή τους, έτσι ώστε οι συνάδελφοί μας να επιστρέψουν στις θέσεις τους και να ομαλοποιηθεί η λειτουργία του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου", ενώ σημειώνουν ότι "δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια".
Η διοίκηση τέλος του ΗΣΑΠ, υποστήριζε πως από την ερχόμενη βδομάδα θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση, ωστόσο τίποτα δεν είναι βέβαιο, καθώς τα κενά που δημιουργούνται σε νευραλγικούς τομείς του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου είναι σημαντικά.

Πηγή:www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: