Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Και πόλεμος προπαγάνδας στη Λιβύη.Ο γιος του Καντάφι, Σαΐφ Αλ Ισλάμ δεν έχει συλληφθεί τελικά.


Σε ασφυκτικό κλοιό εξακολουθεί να βρίσκεται το καθεστώς Καντάφι στη Λιβύη. Σύμφωνα με Δυνάμεις του ΝΑΤΟ βομβάρδισαν το κτίριο, όπου ενδεχομένως να βρίσκεται ο συνταγματάρχης. Ωστόσο, ο γιος του Καντάφι, Σαΐφ Αλ Ισλάμ, ο οποίος υποτίθεται ότι είχε συλληφθεί, εθεάθη στην Τρίπολη να εμψυχώνει υποστηρικτές του καθεστώτος.
Ελεύθερος ο Σεΐφ Αλ-ΙσλάμΕλεύθερος ο Σεΐφ Αλ-Ισλάμ
Το Αλ Αραμπίγια ανέφερε, πάντως, ότι ακόμη ότι τρεις από τους γιους του Καντάφι βρίσκονται στα χέρια των αντικαθεστωτικών, επικαλούμενο τον επικεφαλής του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου. Εν τω μεταξύ, το Αλ Τζαζίρα μετέδωσε ότι ο Μοχάμεντ Καντάφι φέρεται πως εγκατέλειψε το καταφύγιο του, νωρίς το βράδυ, με τη βοήθεια στρατευμάτων.
Το Αλ Τζαζίρα μετέδωσε επίσης, ότι βρέθηκαν τα πτώματα δύο ανθρώπων τα οποία όπως ισχυρίζεται το τηλεοπτικό δίκτυο, επικαλούμενο εμπιστευτικές πηγές,   θα μπορούσαν να ανήκουν στον γιο του Μουάμαρ Καντάφι, Χαμίς και στον επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών του Αμπντάλα αλ Σενούσι.
Όσον αφορά στο μεγαλύτερο από τους γιους του Καντάφι, τον Σαιφ αλ Ισλάμ, ο οποίος κατηγορείται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, είχε ανακοινωθεί η σύλληψή του από Λίβυους επαναστάτες, είδηση που είχε επιβεβαιώσει και ο δικαστικός του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου Λουίς Μορένο - Οκάμπο. Κατά τη διάρκεια της νύχτας βρισκόταν ελεύθερος στην Τρίπολη. Ανταποκριτής του BBC δήλωσε ότι ο Σαιφ βρέθηκε σε ξενοδοχείο και όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο αν ο πατέρας του είναι ασφαλής στην Τρίπολη, απάντησε "φυσικά".
Υποστήριξε ότι οι καθεστωτικές δυνάμεις κατάφεραν να σπάσουν τη "ραχοκοκαλιά" των επαναστατών στην Τρίπολη.
Διπλωμάτης που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του δήλωσε στα διεθνή ΜΜΕ ότι ο συνταγματάρχης Καντάφι βρίσκεται κατά πάσα πιθανότητα ακόμη στην κατοικία του, στην Μπαμπ αλ-Αζιζίγια.
Πηγή:www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: