Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Κλιμακώνει τον αντικομμουνισμό η ΕΕ των μονοπωλίων.


Το πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίου γιορτάζει σήμερα στην Πολωνία τη «Μέρα μνήμης για τα θύματα των ολοκληρωτικών καθεστώτων»


Από τη μαζική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, τον Ιούνη του 2009, ενάντια στον αντικομμουνιστικό οχετό της ΕΕ.
Κλιμακώνει την αντικομμουνιστική εκστρατεία η ΕΕ, στοχοποιώντας ολοένα και πιο δραστικά το οργανωμένο λαϊκό κίνημα και την πολιτική του πρωτοπορία, το Κομμουνιστικό Κόμμα. Σε συνθήκες όξυνσης της κρίσης και βαθέματος των αδιεξόδων της καπιταλιστικής διαχείρισης, στόχος των αστικών επιτελείων είναι να θολώσουν την πραγματική διέξοδο για τους λαούς, μέσα από το ξαναγράψιμο της Ιστορίας, την ταύτιση του κομμουνισμού με το ναζισμό και τη συκοφάντηση του Σοσιαλισμού που γνωρίσαμε.
Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο, η πολωνική Προεδρία της ΕΕ διοργανώνει σήμερα στη Βαρσοβία την πρώτη συνδιάσκεψη για τον «εορτασμό» της 23ης Αυγούστου, την οποία ξεδιάντροπα και προκλητικά η Ευρωένωση έχει ορίσει ως «Ημέρα μνήμης για τα θύματα των ολοκληρωτικών καθεστώτων»,εξισώνοντας το φασισμό με τον κομμουνισμό.
Η καθιέρωση της συγκεκριμένης ημερομηνίας έγινε το 2009, με αφορμή τα 70 χρόνια από την υπογραφή του Συμφώνου Ρίμπερντροπ - Μολότοφ, το περιεχόμενο του οποίου διαστρεβλώνει η ΕΕ, για να ξαναγράψει την Ιστορία σε βάρος των λαών.
Η αντίδραση του ΚΚΕ στη νέα φάση κλιμάκωσης του αντικομμουνισμού στην ΕΕ, ήταν άμεση. Το καλοκαίρι του 2009, οι Κομματικές Οργανώσεις σε όλη τη χώρα διοργάνωσαν μεγάλες εκδηλώσεις καταδίκης της αντικομμουνιστικής επιχείρησης της ΕΕ και της καθιέρωσης της 23ης Αυγούστου ως μέρας εξίσωσης του κομμουνισμού με το φασισμό. Κορύφωση των εκδηλώσεων αυτών αποτέλεσε η συγκέντρωση στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
Δηλητήριο στις λαϊκές συνειδήσεις
Η συνδιάσκεψη στην πολωνική πρωτεύουσα θα ολοκληρωθεί με την υιοθέτηση της«Διακήρυξης της Βαρσοβίας». Βάσει των προηγούμενων αντίστοιχων ντοκουμέντων, η διακήρυξη αναμένεται να αποτελέσει ένα ακόμα βήμα στο τσουβάλιασμα του σοσιαλισμού με το φασισμό - ναζισμό, για τη δηλητηρίαση των λαϊκών συνειδήσεων, προκειμένου να αποστραφούν από την οργανωμένη πάλη για την ανατροπή του καπιταλισμού.
Την πρωτοβουλία για την οργάνωση της συνδιάσκεψης φέρεται να έχει λάβει το υπουργείο Δικαιοσύνης της Πολωνίας, μαζί με το «Ινστιτούτο Εθνικής Μνήμης» της χώρας. Οπως αναφέρεται στη σχετική αναγγελία στην ιστοσελίδα της ΕΕ, «στη συνάντηση θα παραβρεθούν οι υπουργοί Δικαιοσύνης των ευρωπαϊκών κρατών και οι επικεφαλής των ευρωπαϊκών ινστιτούτων που ασχολούνται με θέματα ολοκληρωτισμού». Την ελληνική κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Ελληνας πρέσβης στην Πολωνία.
Στη συνδιάσκεψη θα μιλήσει η Κοινοτική επίτροπος για θέματα Δικαιοσύνης, Θεμελιωδών δικαιωμάτων και Ιθαγένειας, Βιβάν Ρέντινγκ, και θα παραβρεθεί ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Γέρζι Μπούζεκ. Είναι, δηλαδή, προφανές, ότι η ιμπεριαλιστική λυκοσυμμαχία βρίσκεται με τον πλέον επίσημο τρόπο πίσω από το ξετύλιγμα της αντικομμουνιστικής υστερίας.
Από την καθιέρωση της «Μέρας μνήμης για τα θύματα των ολοκληρωτικών καθεστώτων» έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι της αντικομμουνιστικής εκστρατείας της ΕΕ. Χαρακτηριστική είναι η απόφαση - συμπεράσματα του Συμβουλίου των υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στις 9-10 Ιούνη του 2011, η οποία υιοθετήθηκε ομόφωνα από όλες τις αστικές κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένης και της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ.
Οπως κατήγγειλε τότε σε δήλωσή της η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, «η ΕΕ με πρακτικό τρόπο δημιουργεί τις προϋποθέσεις και τις αντίστοιχες πολιτικές συνθήκες, για να εξαπολυθούν από τις αστικές κυβερνήσεις απαγορεύσεις, διώξεις και κατασταλτικά μέτρα ενάντια στην κομμουνιστική ιδεολογία, τα Μαρξιστικά - Λενινιστικά Κομμουνιστικά Κόμματα που διατηρούν τον επαναστατικό χαρακτήρα τους, όπως συμβαίνει σε μια σειρά κράτη-μέλη της ΕΕ σήμερα, μάλιστα με ακόμη μεγαλύτερη οξύτητα και ένταση. Αυτές είναι οι αξίες της ΕΕ και της αστικής δημοκρατίας - δικτατορίας των μονοπωλίων».
Χυδαία επίθεση βήμα το βήμα
Στο ίδιο κλίμα κινείται και η έκθεση της Επιτροπής για τη «Μνήμη των εγκλημάτων που διαπράχτηκαν από τα ολοκληρωτικά καθεστώτα στην Ευρώπη» - COM (2010) 783 - βάσει της οποίας, η Κομισιόν καταστρώνει ένα συγκροτημένο σχέδιο αντικομμουνιστικής επίθεσης, ανταποκρινόμενη σε σχετική απόφαση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, της 16ης Ιουνίου 2009, και αναγορεύει τον αντικομμουνισμό σε επίσημη ιδεολογία και «αξία» της ΕΕ, αφήνοντας μάλιστα ανοιχτή την απειλή θέσπισης ευρωενωσιακής ποινικής νομοθεσίας με την οποία θα διώκεται, ανοιχτά πλέον, η κομμουνιστική ιδεολογία και θα αποτελεί έγκλημα η υπεράσπιση του σοσιαλισμού. Την Εκθεση κατήγγειλε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.
Εξίσου προκλητικό για τους λαούς ήταν και το αντικομμουνιστικό παραλήρημα που εκτυλίχθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο στις αρχές του περασμένου Ιούνη, με αφορμή την «επέτειο» των υποτιθέμενων «εκτοπίσεων πολιτών των Βαλτικών χωρών» από τη Σοβιετική εξουσία το 1941, με τη διαστροφή της Ιστορίας και την εξύμνηση των φασιστών και των συνεργατών των ναζί στις χώρες της Βαλτικής. Αντίστοιχη περίπτωση διαστροφής της Ιστορίας, είναι και η μετατροπή της 9ης Μάη, από μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών σε χυδαίο πανηγύρι για τον εορτασμό της ως «μέρα της ΕΕ», μέρας γιορτής των ευρωπαϊκών μονοπωλίων.

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: