Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Το ίδιο Παπανδρεϊκό σενάριο πάλι.Τηλεφωνικές επαφές ΓΑΠ με τους πολιτικούς αρχηγούς.


Νέο γύρο τηλεφωνικών επαφών αναμένεται ότι θα έχει ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου με τους πολιτικούς αρχηγούς, στα πλαίσια της προετοιμασίας της Συνόδου Κορυφής της Πέμπτης. 
Νωρίτερα, κατά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, υπό τον πρωθυπουργό, συζητήθηκαν όλα τα σενάρια για το ελληνικό χρέος, χωρίς ωστόσο να φαίνεται ότι υπάρχει απόφαση για ένα συγκεκριμένο σχέδιο που θα ακολουθηθεί.
Εντός της ημέρας αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί ο υπολογισμός του κόστους για τους ιδιώτες επενδυτές, κυρίως δε για της τράπεζες, σε ενδεχόμενη συμμετοχή τους στο νέο πρόγραμμα βοήθειας.

Παράλληλα, την Τετάρτη, αναμένονται και τα αποτελέσματα της τηλεφωνικής διάσκεψης μεταξύ Βρυξελλών και ευρωπαίων ηγετών.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να καλέσει τη ΝΔ προκειμένου να μετάσχει στη δημιουργία εθνικού μετώπου, παρά το γεγονός ότι κυβερνητικά στελέχη εξαπολύουν επίθεση κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 
Όχι στην «επιλεκτική χρεοκοπία»
Όπως μέχρι στιγμής διαφαίνεται, ζητούμενο για την κυβέρνηση είναι να καταστεί το χρέος «βιώσιμο», χωρίς ωστόσο μια «επιλεκτική χρεοκοπία» να περιλαμβάνεται στην ατζέντα με την οποία θα προσέλθει ο Γιώργος Παπανδρέου στη Σύνοδο Κορυφής. Μεγάλο ζητούμενο είναι η θέση που θα κρατήσει η ελληνική κυβέρνηση στο ζήτημα των εμπράγματων εγγυήσεων, που είχε τεθεί κατά το πρόσφατο Eurogroup. 

ΠΗΓΗ-WWW.NEWSCODE.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: