Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Σωσίβιο στο …δημοψήφισμα ψάχνει η κυβέρνηση προκαλώντας αμηχανία πρώτα στο ίδιο το ΠΑΣΟΚ


Την ώρα που το ενδεχόμενο μιας επιλεκτικής χρεοκοπίας προκαλεί αναταράξεις και διάχυτη αβεβαιότητα και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν δραματικές ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό με τη ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά να καταγράφει μέσα σε μόλις λίγες εβδομάδες προβάδισμα έξι μονάδων από το ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση αναζητεί διέξοδο σε ένα αμφιβόλου πρακτικής αξίας δημοψήφισμα τον Οκτώβριο.
Η πρόθεση αυτή προβληματίζει έντονα υπουργούς και βουλευτές οι οποίοι εκφράζουν ενστάσεις ως προς την σκοπιμότητα του εγχειρήματος αλλά και ως προς το κίνδυνο να τεθούν ερωτήματα που μπορεί να προκαλέσουν διχασμό στην κοινή γνώμη.

Επί της ουσίας, τώρα, σε μια στιγμή που οι πολίτες περιμένουν απαντήσεις στα προβλήματα της καθημερινής επιβίωσης τους μετά το νέο τσουνάμι μέτρων που θα τον χτυπήσει με το Μεσοπρόθεσμο, αναδεικνύεται σε μείζον θέμα από την κυβέρνηση το αν θα πρέπει να αρθεί η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων και άλλα τέτοια ζητήματα που ήδη τα έχει απαντήσει το …μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο ή ακόμη πως το πολιτικό σύστημα θα εκσυγχρονιστεί κλπ.
Ομως ούτε η εξυγίανση, ούτε η ανικανότητα μπορεί να αντιμετωπιστεί με δημοψηφίσματα. Πολιτική βούληση χρειάζεται και αυτή μέχρι τώρα έχει να δείξει μια ατιμωρησία σε όλο της το μεγαλείο…
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, την ερχόμενη εβδομάδα θα δοθεί στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τον τρόπο διεξαγωγής του δημοψηφίσματος. Το είχε σχεδόν έτοιμο ο Γ.Ραγκούσης, προφανώς έβαλε την πινελιά του και ο Χ.Καστανίδης.
Οσο για τα ερωτήματα, ε εδώ όπως και στα περισσότερα θέματα υπάρχει μια σύγχυση. Θα ακολουθήσουν την γνωστή τακτική της κυβέρνησης Παπανδρέου “βλέποντας και κάνοντας”…
ΠΗΓΗ-WWW.ZOOMNEWS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: