Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Πρωτοβουλία των Περιφεριακών Συμβούλων Αττικής του ΚΚΕ για τη λήψη μέτρων δασοπροστασίας.

Προς:
-          Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, κο Καράμπελα
-          Περιφερειάρχη Αττικής, κο Σγουρό
-          Κοινοποίηση ΜΜΕ


Οι περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ, που εκλέχτηκαν με το συνδυασμό της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ», επανειλημμένα έχουνε θέσει το ζήτημα να συζητήσει και να αποφασίσει το Περιφερειακό Συμβούλιο μέτρα  για την προστασία των δασών και ειδικότερα την προστασία τους από πυρκαγιές.
Παρά την επιμονή μας, έχετε αρνηθεί να συζητήσουμε και κατά συνέπεια να αποφασίσουμε ενέργειες και μέτρα για την πρόληψη πυρκαγιών, αλλά και για την αντιμετώπιση τους, εάν εκδηλωθούν.

Βρισκόμαστε πλέον στην «καρδιά» της επικίνδυνης για πυρκαγιές περιόδου και ακόμα όχι μόνο δεν έχουμε συζητήσει αλλά δεν έχει ληφθεί και κανένα ουσιαστικό μέτρο (καθαρισμός από ξερά χόρτα, διάνοιξη-συντήρηση δασικών δρόμων, πρόσληψη και διάταξη του αναγκαίου προσωπικού για την προστασία των δασικών εκτάσεων, μηχανολογικός εξοπλισμός κλπ).
Απεναντίας, η κατάσταση είναι χειρότερη από προηγούμενα χρόνια που οι συνέπειες των πυρκαγιών ήταν καταστροφικές. Είναι επίσης γνωστό ότι οι δασικές εκτάσεις της Αττικής  βρέθηκαν και βρίσκονται στο στόχαστρο, προκειμένου να υλοποιηθούν σχέδια τουριστικών και άλλων μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, που καθιστά ακόμα πιο επικίνδυνη την κατάσταση.
Όλα τα παραπάνω κάνουν επιτακτική την ανάγκη έστω και τώρα το Περιφερειακό Συμβούλιο να πιέσει στη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων από την κυβέρνηση, την περιφέρεια και τους δήμους για την προστασία των δασών.

Αθήνα             11/07/2011
Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι:
Παφίλης Αθανάσιος
Αγγελονίδου Χριστίνα  
Ζαφειρίου Ελένη
Κοκκινόπουλος Ιπποκράτης
Κυπραίος Δημήτρης
Μανουσογιαννάκης Γιάννης
Μπαλού Αλεξάνδρα
Φλούδα Γεωργία

Δεν υπάρχουν σχόλια: