Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της ΚΕ ΑΚΕΛ Σταύρου Ευαγόρου για το τραγικό δυστύχημα στη Ναυτική Βάση Ευάγγελος Φλωράκης.


Από μέρους του ΑΚΕΛ εκφράζω τη θλίψη και την οδύνη μας για τη νέα τραγωδία που έπληξε τον τόπο μας. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια και την συμπάθεια μας στους συγγενείς των νεκρών και σ’ όλους τους τραυματίες.
Η πλήρης και σε βάθος διερεύνηση του τραγικού περιστατικού είναι για μας εκ των ων ουκ άνευ, προκειμένου να απαντηθούν όλα τα ερωτηματικά και να διαφανεί τι ακριβώς έγινε. Για το ΑΚΕΛ είναι αυτονόητο ότι ως αποτέλεσμα της πλήρους διερεύνησης θα αποδοθούν ευθύνες εκεί και όπου υπάρχουν.
Ως ΑΚΕΛ διαπιστώνουμε ότι από πλευράς κυβέρνησης υπάρχει η αποφασιστικότητα να διερευνηθούν σε βάθος τα αίτια της τραγωδίας και να αποδοθούν ευθύνες. Η μετάκληση ξένων εμπειρογνωμόνων αποδεικνύει στην πράξη ότι η Κυβέρνηση επιθυμεί πλήρη και αντικειμενική διαλεύκανση των γεγονότων.
Την ίδια στιγμή καλούμε όλους όπου κι’ αν ανήκουν πολιτικά να επιστρατεύσουν όλα τα αποθέματα σοβαρότητας και υπευθυνότητας, και να σταματήσουν να χτίζουν κομματικές πολιτικές πάνω στην ανθρώπινη τραγωδία. Να πάψουν να φορτίζουν την κοινωνία κτίζοντας πάνω στον ανθρώπινο πόνο πριν καν η Κύπρος κηδέψει τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους.
Γι’ αυτό καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις μέσα στα πλαίσια της πολιτικής δεοντολογίας και ηθικής χωρίς να βιάζονται να αναμένουν την ολοκλήρωση της διερεύνησης των γεγονότων, παρά να μετατρέπονται οι ίδιοι σε εμπειρογνώμονες και να τοποθετούνται επί παντός επιστητού.
Οφείλουν να γνωρίζουν ότι ο λαϊκισμός και η εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου δημιουργούν εντυπώσεις και χτίζουν συνειδήσεις που οδηγούν σε πικρούς καρπούς που θα θερίσει κάποτε το σύνολο της κοινωνίας.
Κλείνοντας θα ήθελα για ακόμα μια φορά να εκφράσω την βαθιά θλίψη και τα συλλυπητήρια μας στους συγγενείς των θυμάτων αυτής της τραγωδίας.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: