Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ-Για το σοβαρό τραυματισμό του δημοσιογράφου Μανώλη Κυπραίου

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ αναφορικά με την πλήρη απώλεια της ακοής του δημοσιογράφου Μανώλη Κυπραίου ως αποτέλεσμα της ρίψης χειροβομβίδας κρότου-λάμψης από άνδρες των Μ.Α.Τ. αλλά και του ξυλοδαρμού του από μέλη της ομάδας «ΔΕΛΤΑ», η εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων Ελεάννα Ιωαννίδου έκανε την ακόλουθη δήλωση:







«Η εκτεταμένη και αυθαίρετη χρήση βίας από την ελληνική αστυνομία κατά τις τελευταίες κινητοποιήσεις πολιτών στο κέντρο της Αθήνας έχει πλέον καταδικαστεί από το σύνολο των δημοκρατικών δυνάμεων της χώρας και από πλήθος φορέων για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Μπροστά στη γενική κατακραυγή η ελληνική κυβέρνηση παραμένει ασυγκίνητη.

Ο δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος έχασε την ακοή του κατά τη διάρκεια της εργασίας του στο κέντρο της Αθήνας στις 15 Ιουνίου. Δεκάδες ακόμα πολίτες με όνομα και επώνυμο κακοποιήθηκαν, τραυματίστηκαν ή εισέπνευσαν καρκινογόνες χημικές ουσίες. Όνομα και επώνυμο όμως έχουν και οι επίορκοι υπάλληλοι των σωμάτων ασφαλείας που διέπραξαν τις παραπάνω κακουργηματικές πράξεις και για τις οποίες οφείλουν να απολογηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.
Ο Πρωθυπουργός κατά τη χθεσινή ομιλία του στο Υπουργικό Συμβούλιο παρέλειψε να αναφερθεί στα θύματα της κρατικής βίας των τελευταίων ημερών. Ίσως να τα θεωρεί παράπλευρες απώλειες του συστήματος διακυβέρνησης που οραματίζεται για τη χώρα. Ίσως πάλι να θεωρεί ότι το γενικευμένο καθεστώς ατιμωρησίας που διέπει τα σώματα ασφαλείας αποτελεί εγγύηση για την δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος και την έξοδο της χώρας από την κρίση».
Η Θεματική Ομάδα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των Οικολόγων Πράσινων

Δεν υπάρχουν σχόλια: