Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΑΞΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.



Ανυποχώρητοι και έτοιμοι για νέες δυναμικές κινητοποιήσεις εμφανίζονται οι ιδιοκτήτες ταξί μετά το ναυάγιο των συζητήσεων με την κυβέρνηση, όσον αναφορά στο άνοιγμα του επαγγέλματός τους.
Λίγο μετά τις 12.30 ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Ομοσπονδίας των αυτοκινητιστών, οι οποίοι έδωσαν ραντεβού στις 10.00 το πρωί της Δευτέρας έξω από το υπουργείο Μεταφορών.
Επίσης, αποφάσισαν για την ίδια ημέρα να κινηθούν με χαμηλές ταχύτητες σε δρόμους ευρείας κυκλοφορίας, ενώ σήμερα το απόγευμα θα ανοίξουν τις μπάρες στα διόδια στην Κόρινθο, την Πάτρα και το Ρίο Αντίρριο.

Την ίδια ώρα, στο Ηράκλειο οι αυτοκινητιστές προγραμματίζουν συνάντηση όλων των μελών του σωματείου σε κομβικό σημείο του νησιού, χωρίς να γνωστοποιήσουν το είδος της κινητοποίησής τους. Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται οι ιδιοκτήτες ταξί να ανοίξουν, ως ένδειξη καλής θελήσεως, τα διόδια των Μαλγάρων, ενώ σήμερα ταξιτζήδες θα βρεθούν στην Επίδαυρο και τα Μετέωρα για να μοιράσουν φυλλάδια στα αγγλικά και τα ελληνικά, προκειμένου να γίνουν γνωστά τα αιτήματά τους.
Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου οι ιδιοκτήτες ταξί της Πάτρας απέκλεισαν το λιμάνι της πόλης και οι τουρίστες από τρία κρουαζιερόπλοια εγκλωβίστηκαν για ώρες στο χώρο του τελωνείου. Αποκλεισμός πραγματοποιήθηκε και στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης. Οι ιδιοκτήτες ταξί της πόλης παρέταξαν τα οχήματά τους στο δρόμο έξω από το αεροδρόμιο και πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία μπροστά από την είσοδο του κτιρίου των αναχωρήσεων, χωρίς ωστόσο να προκαλέσουν κάποιο πρόβλημα στην ομαλή διεξαγωγή των δρομολογίων των αεροπορικών εταιριών, ή να παρεμποδίσουν την είσοδο ταξιδιωτών στον τερματικό σταθμό. Όμως, για 15 λεπτά παρεμπόδισαν την προσέγγιση των μισθωμένων λεωφορείων για τις μετακινήσεις των αφιχθέντων ταξιδιωτών στα ξενοδοχεία. Παρόμοια κινητοποίηση είχαμε και στο αεροδρόμιο Χανίων, όπου εκατοντάδες ιδιοκτήτες ταξί εμπόδισαν - ευτυχώς για λίγη ώρα - τους ταξιδιώτες να επιβιβαστούν στα τουριστικά λεωφορεία.
Σοβαρές υλικές ζημιές προκλήθηκαν στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Κέρκυρα, από ιδιοκτήτες ταξί, οι οποίοι προηγουμένως είχαν πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Μια ομάδα 150 ατόμων έσπασε την πόρτα των τοπικών γραφείων του κόμματος και κατάστρεψε γραφεία και ηλεκτρονικούς υπολογιστές.


ΠΗΓΗ-WWW.PATHFINDER.GR 

Δεν υπάρχουν σχόλια: