Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Ανακοίνωση του Ε.Ε.Κ.: Δεν φεύγουμε από τους δρόμους – αν δεν φύγουν από την εξουσία






Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα καταδικάζει τη βίαιη καταστολή της μαζικής μαχητικής απεργιακής διαδήλωσης της 28ης και 29ης Ιούνη από την πλευρά της αστυνομίας.
Τόσο χθες , όσο και σήμερα εκτυλίχθηκαν πολύωρες και σκληρές μάχες σώμα με σώμα μεταξύ των διαδηλωτών και των ΜΑΤ στην πλατεία του Συντάγματος, με τους πρώτους να επιχειρούν να αποκλείσουν την είσοδο των βουλευτών στη Βουλή και τους δεύτερους να τους υπερασπίζονται με τα γκλοπ, δακρυγόνα και ασφυξιογόνα.

Ωστόσο, ούτε τη μία ούτε την άλλη μέρα κατέστη δυνατό να εκκενωθεί το κέντρο της Αθήνας από τους απεργούς μαχητές εργαζόμενους. Αυτοί εκφράζουν τη λαϊκή βούληση, η οποία τάσσεται συντριπτικά κατά της κυβέρνησης και της τρόικα και όχι όσοι “αντιπρόσωποι του έθνους” ψήφισαν τα άθλια αντεργατικά μέτρα που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.
Το Ε.Ε.Κ. καλεί όλο το λαό να κατέβει στην Πλατεία Συντάγματος, να παλέψει για να τσακίσουμε στους δρόμους την κυβέρνηση Παπανδρέου και να συνεχίσει τη δράση του και αύριο, Πέμπτη 30 Ιούνη, όπου έχει προγραμματισθεί η ψηφοφορία για τον Εφαρμοστικό Νόμο του Μεσοπρόθεσμου. Πάνω απ' όλα πρέπει να παλέψουμε για μια γενική πολιτική απεργία διαρκείας, για να μην περάσει το Μνημόνιο Νο2, να ανατραπεί η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και φύγει η Τρόικα και να ανοίξει ο δρόμος για μια εργατική επαναστατική σοσιαλιστική διέξοδο από τον καπιταλισμό!
Το Γραφείο Τύπου του Ε.Ε.Κ.
Αθήνα, Τετάρτη 29 Ιούνη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: