Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Δολιοφθορά σε πλοίο του Στόλου της Ελευθερίας ΙΙ


Δολιοφθορά σε επιβατηγό πλοίο του Στόλου της Ελευθερίας που ελλιμενιζόταν σε εμπορική μαρίνα του Σαρωνικού καταγγέλλει η πρωτοβουλία Ένα Καράβι για τη Γάζα. Στο συγκεκριμένο πλοίο επρόκειτο να ταξιδέψουν μέλη της ελληνικής αποστολής, αλλά και αντιπροσωπείες από τη Σουηδία και τη Νορβηγία που ανάμεσά τους βρίσκονται βουλευτές του ευρωπαϊκού και εθνικών κοινοβουλίων, όπως και άλλες διεθνείς προσωπικότητες των χωρών αυτών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της πρωτοβουλίας, προχθές το απόγευμα "επαγγελματίας δύτης που βιντεοσκόπησε το σημείο των υφάλων του πλοίου διαπίστωσε ότι και οι δύο άξονες των προπελών των δύο μηχανών λιμαρίστηκαν εγκάρσια με τη χρήση υποβρύχιου μηχανικού εργαλείου από δύτες, γνώστες τεχνικών υποθαλάσσιων δολιοφθορών". 

Η ενέργεια αυτή, όπως τονίζεται, "προφανώς μυστικών υπηρεσιών και ειδικών δυνάμεων, αποδεικνύει ότι αυτές μπορούν και δρουν ανενόχλητες στην ελληνική επικράτεια ή ακόμη και με την κάλυψη ελληνικών αρχών, καθότι όλα τα πλοία του Στόλου της Ελευθερίας ΙΙ που ελλιμενίζονται σε λιμάνια της χώρας παρακολουθούνται ανελλιπώς από τις λιμενικές αρχές και άλλες υπηρεσίες, κατόπιν κυβερνητικών εντολών".

Η επιχείρηση δολιοφθοράς, επισημαίνει η πρωτοβουλία, "διασύρει τη χώρα μας διεθνώς εμφανίζοντας τα ελληνικά λιμάνια και τις μαρίνες σαν χώρους ανομίας όπου συντελούνται εγκληματικές πράξεις, χωρίς ούτε καν την τυπική παρέμβαση των ελληνικών αρχών. Είναι πλέον προφανές ότι η κυβέρνηση του Ισραήλ θεωρεί την Ελλάδα προτεκτοράτο της, πιστεύοντας ότι μπορεί να την αντιμετωπίζει σαν Μπανανία. Ο στολίσκος της ελευθερίας θα ταξιδέψει στη Γάζα με όποιο κόστος. Οι θρασύδειλες εγκληματικές επιθέσεις του Ισραήλ και των συνεργατών τους απλώς ενισχύουν τη θέλησή μας" καταλήγει η ανακοίνωση.
Τα πλοίο βρίσκεται πλέον στα ναυπηγεία στο Πέραμα και δίνεται αγώνας δρόμου για να επιδιορθωθεί η ζημιά.

ΠΗΓΗ: www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: