Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. – Χίου: Ψωμί-παιδεία-ελευθερία η χούντα δεν τέλειωσε το 73.


Δαμανάκη σου δώσανε γραφείο μα οι φοιτητές φωνάζουνε εδώ Πολυτεχνείο”
Ένα από τα συνθήματα που μερικά χρόνια πριν, πλημμύριζαν τους δρόμους από τους μαχόμενους φοιτητές στην περίοδο των μεγάλων αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που χέρι-χέρι υπαγορεύοντας την λειτουργία της με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια, είχαν βαλθεί να απαξιώσουν και να ξεθεμελιώσουν την όποια κουτσή δημόσια και δωρεάν παιδεία είχε απομείνει. Ένα σύνθημα επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε για την Ευρωπαϊκή Επίτροπο Δραχμανάκη που με περίσσιο θράσσος και σήμερα προκαλεί και εκβιάζει το λαό, τον ίδιο λαό που άλλοτε καλούσε να αγωνιστεί για ψωμί – παιδεία – ελευθερία από τις συχνότητες του ανυπότακτου σταθμού του Πολυτεχνείου.
Σε μια περίοδο που ο εργαζόμενος λαός έχει μπει στο στόχαστρο και αφαιρούνται από αυτόν εργατικές κατακτήσεις και δικαιώματα, ενώ ταυτόχρονα σπρώχνεται στην απόλυτη εξαθλίωση και εξόντωση, πληρώνοντας την κρίση του συστήματος προς όφελος των τραπεζιτών και του κεφαλαίου. Η Δαμανάκη σε ένα τέτοιο φόντο, σουλατσάρει προκλητικά στις πασαρέλες εγκαινίων και φιεστών, ενώ ο κόσμος ξεσηκώνεται και κατακλύζει τους δρόμους αντιπαλεύοντας την πολιτική που τον έσπρωξε στον γκρεμό και τον καταδικάζει στη φτώχια και την ανέχεια. Την πολιτική των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-κεφαλαίου που ακριβώς εκπροσωπεί πλεόν η Μαρία του “Μπριός – Ευρώ – εξουσία”. Ο αγωνιζόμενος λαός της Χίου θα δώσει και πάλι (την Τρίτη, 21/6 στις 8.00 μ.μ. στο «Ίδρυμα Μαρία Τσάκος – Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης») την απάντηση που αρμόζει σε κάθε προκλητικό εκπρόσωπο της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – εφοπ-ληστών, σε συνέχεια της προηγούμενη θερμής υποδοχής Σκανδαλίδη.
Μπορεί η κυβέρνηση να προσπαθεί να κερδίσει χρόνο από την ανατροπή της από το λαϊκό κίνημα, προκειμένου να περάσει το Μεσοπρόθεσμο για να τσακίσει το λαό. Προκειμένου να αναζητήσει η Ευρωπαϊκή, η ελληνική μα και παγκόσμια αστική τάξη λύση στα ντόμινο της αδιέξοδης κρίσης τους, μα ξεχνούν κάτι. Πως ο λαός είναι εδώ και είναι αποφασισμένος. Δεν τσιμπάει στις προβοκάτσιες τους, δεν μασάει στην καταστολή τους. Στέκεται όρθιος και επιμένει. Ο αγώνας συνεχίζεται και κλιμακώνεται μέχρι την τελική τους ανατροπή, μέχρι τη τελική νίκη!
Πηγή:ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. – Χίου -http://antarsyachios.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: