Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Αίγυπτος-Σκηνικό πολέμου πάλι στην πλατεία Ταχρίρ με 600 τραυματίες.

ENET.GR

 Στους 590 ανέρχονται οι τραυματίες από τις συγκρούσεις που ξέσπασαν χθες τη νύχτα στο Κάιρο, μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας της Αιγύπτου. Με δακρυγόνα η αστυνομία προσπάθησε να απωθήσει τους εκατοντάδες διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν από χθες στην πλατεία Ταχρίρ, ζητώντας άμεση δίκη των ανώτερων κυβερνητικών αξιωματούχων. Οι συγκρούσεις συνεχίζονται και σήμερα στο Κάιρο.
 
Μεταξύ των τραυματιών περιλαμβάνονται και 40 άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας.


Οι περισσότεροι από τους τραυματίες αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα από τα δακρυγόνα που εκτόξευσε η αστυνομία για να διαλύσει τους διαδηλωτές. Στα νοσοκομεία παραμένουν για νοσηλεία 515 άνθρωποι.

Πολλά καταστήματα στο κέντρο του Καΐρου παραμένουν κλειστά ενώ πολλοί δρόμοι και πεζοδρόμια παρουσιάζουν εικόνα μάχης.

Ακτιβιστές κάλεσαν τους Αιγυπτίους να προχωρήσουν σε καθιστική διαμαρτυρία στην πλατεία Ταχρίρ, η οποία ήταν το επίκεντρο της επανάστασης που οδήγησε στην ανατροπή του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ.

Επίσης αργά χθες το βράδυ, σημειώθηκαν συγκρούσεις σε γειτονική περιοχή της πρωτεύουσας της Αιγύπτου, όπου είχαν συγκεντρωθεί μέλη των οικογενειών ορισμένων εκ των 840 θυμάτων της λαϊκής εξέγερσης, για να τιμήσουν τους νεκρούς τους. Το υπουργείο Εσωτερικών κατηγόρησε για τα επεισόδια ομάδα που επιχείρησε να σαμποτάρει τη διοργάνωση. Ήταν η πρώτη φορά τις τελευταίες εβδομάδες που σημειώνονται βίαια επεισόδια στην πλατεία Ταχρίρ, η οποία υπήρξε επίκεντρο της εξέγερσης πριν από μερικούς μήνες.
Ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας εμπόδισαν τους διαδηλωτές να φθάσουν στο υπουργείο. Το πλήρωμα των ασθενοφόρων παρείχε τις πρώτες βοήθειες σε διαδηλωτές που εμφάνισαν προβλήματα από την εισπνοή των αερίων από τα δακρυγόνα.

ΠΗΓΗ-WWW.ENET.GR     

Δεν υπάρχουν σχόλια: