Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

ΠΑΜΕ:Κεντρική Ομιλία Απεργιακής Συγκέντρωσης στη Ομόνοια 29/6/2011.


Κεντρική Ομιλία Απεργιακής Συγκέντρωσης στη Ομόνοια 29/6/2011

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες απεργούς, τους εργάτες και τις εργάτριες που έδωσαν τη μάχη στις πύλες των εργοστασίων, στους καταπέλτες των πλοίων, στα γραφεία και τις τράπεζες.
Χαιρετίζουμε τους μικρομεσαίους που έκλεισαν τα μαγαζιά τους.
Τη νεολαία που συνέβαλε ουσιαστικά και αποφασιστικά στο αποτέλεσμα αυτής της μάχης.
Ήταν μια μάχη του ΠΑΜΕ με τον εργοδοτικό μηχανισμό, με τα κόμματα του κεφαλαίου. Μάχη που κερδήθηκε.
Το μήνυμα που στέλνει αυτή μάχη είναι ότι ο αγώνας κρίνεται στον τόπο της δουλειάς εκεί που ο εργάτης συγκρούεται με τον εκμεταλλευτή του.

Για μια ακόμα φορά ενεργοποιήθηκαν όλοι οι μηχανισμοί για να προβοκάρουν και να σαμποτάρουν το ΠΑΜΕ.
Από τους εφοπλιστές και τα τσιράκια που κατηγορούν το ΠΑΜΕ ότι καταστρέφει τον τουρισμό, καταλαμβάνοντας τα καράβια, βάζοντας πανώ στην Ακρόπολη.
Την ίδια ώρα όλοι οι μηχανισμοί έχουν μετατρέψει το Σύνταγμα σε πεδίο μάχης. Εκεί που οι λεφτάδες στα μεγάλα ξενοδοχεία κάνουν το σπα τους με άρωμα δακρυγόνων. Αυτό δεν καταστρέφει τον τουρισμό. Στην ίδια κατεύθυνση είναι η προβοκάτσια που επιχειρήθηκε να στηθεί χτες και που αντιμετωπίστηκε από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ με αποφασιστικότητα και ψυχραιμία όπως το ταξικό εργατικό κίνημα ξέρει να παλεύει και να περιφρουρείται από τους προβοκάτορες.
Αυτό τους πονάει. Ένα κίνημα οργανωμένο, πειθαρχημένο, ταξικά προσανατολισμένο που ξέρει ότι η σύγκρουση διεξάγεται με τα μονοπώλια, που ανοίγει το δρόμο για την προοπτική.
Απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους που καλοπροαίρετα βρίσκονται στις πλατείες να προβληματιστούν ότι μια ακόμη φορά αυτοί οι μηχανισμοί δραστηριοποιούνται όταν έχουμε εργατικές κινητοποιήσεις. Τους καλούμε να βγάλουν συμπεράσματα, να συμπορευτούν με το ΠΑΜΕ για να είναι πιο αποτελεσματικός ο αγώνας τους.  

Η μάχη σε πλήρη εξέλιξη. Οι καπιταλιστές τα δίνουν όλα για να βγουν από τη βουλή πιο ενισχυμένοι, με ακόμα περισσότερο τσακισμένη την εργατική τάξη.
Νέο έγκλημα συντελείται αυτές τις δύο μέρες με το μεσοπρόθεσμο, με τον εφαρμοστικό νόμο και με το νέο δάνειο μαμούθ.
Η επιδρομή της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της δεν έχει τελειωμό. Δεν θα μείνει πέτρα πάνω στην πέτρα από τη ζωή των λαϊκών οικογενειών.
Κυβέρνηση παράγοντες της Ε.Ε., και της πλουτοκρατίας με μοιρασμένους ρόλους εκβιάζουν για συναίνεση, τρομοκρατούν το λαό. Με τα διλήμματα «σκληρά μέτρα ή χρεοκοπία» θέλουν να στήσουν το λαό στη γωνία να θυσιάσει τα μισθό του, την ασφάλιση του την ίδια του τη ζωή για να ανασάνει το κεφάλαιο.
Κράζουν όλοι οι υπηρέτες του κεφαλαίου από μονόστηλα και κανάλια «την 5η δόση αλλιώς χανόμαστε».
Με το προκλητικό «μεσοπρόθεσμο ή τανκς» προσπαθούν να σπείρουν το φόβο για να σκύψουν και να υποταχθούν οι εργαζόμενοι.
Με πλαστά διλήμματα για παράνομο και νόμιμο χρέος για καλά και κακά μνημόνια προσπαθούν να κάνουν το λαό συμμέτοχο στη χρεοκοπία του.
Στον εφιαλτικό μονόδρομο τους ζητάνε συναίνεση. Να δώσουν τα χέρια δηλαδή ο απολυμένος, ο απλήρωτος συμβασιούχος ο άνεργος με αυτούς που ζουν με αμύθητα πλούτη χωρίς να δουλεύουν.
Δίνουμε περήφανη ταξική απάντηση. Επιστρέφουμε τους εκβιασμούς ως απαράδεκτους. Την κρίση δεν την προκάλεσε ο λαός αρνούμαστε να την πληρώσουμε. Δεν χρωστάμε μας χρωστάτε. Εμείς παράγουμε και εσείς μας κλέβετε.
Ο λαός έχει μια φωνή ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ- ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ.  
Τρομάζουν στη δυνατότητα του λαού να αμφισβητεί την πολιτική τους, να καταδικάζει τα μέτρα να απορρίπτει αυτό το δρόμο. Για αυτό προσπαθούν με παλιάς κοπής τερτίπια να τον ξεγελάσουν. Ανασχημάτισαν τους υπουργούς μα η πολιτική τους παραμένει το ίδιο βάρβαρη για τους εργαζόμενους. Επιχειρούν να περάσουν σενάρια συγκυβερνήσεων και κυβερνήσεων εθνικής ενότητας.
Στήνουν την παγίδα των δημοψηφισμάτων. Τους έπιασε ο πόνος για την άμεση δημοκρατία για τη θέληση του λαού. Πρόκειται για αποπροσανατολισμό. Επιδιώκουν να γίνει πιο συντηρητικό το σύστημα, θέλουν το πέρασμα της αντιλαϊκής πολιτικής με τη συμμετοχή του λαού. 

Ποιος θα μας ξεγελάσει; Η κυβέρνηση που τσακίζει τη ζωή μας για να σώσει την πατρίδα; Η ΝΔ που καταγγέλλει το μεσοπρόθεσμο ως αναποτελεσματικό αλλά υπερψηφίζει τα άρθρα που τσακίζουν το λαό που αποδοκιμάζει τον αποκλεισμό του λιμανιού;
Οι δήθεν αριστερές προτάσεις για κυβέρνηση ανάγκης και εθνικής σωτήριας;
Ακούστε λοιπόν τι λέει ο λαός.
Απαιτεί να έχει σταθερή και μόνιμη δουλειά, ο γονιός του να έχει σύνταξη, το παιδί του δουλειά. ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ και ΠΑΙΔΕΙΑ. Ξέρει ότι αυτός  παράγει όλο αυτό τον πλούτο που συγκεντρώνουν στα σεντούκια τους μια χούφτα εφοπλιστές, βιομήχανοι, τραπεζίτες.
Απαιτεί να γίνει αφέντης του πλούτου του.
Και σεις είστε υπάλληλοι αυτών που τα τσεπώνουν.
Δεν θέλουμε να αλλάξουμε πολιτικό διαχειριστή. Θέλουμε να τελειώνουμε με το κεφάλαιο και τις πολυεθνικές. Μπορούμε να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση. Έχουμε και τα εργαλεία και τη δύναμη.
Καλούμε τους εργαζόμενους
Να τιμωρήσουν πολιτικά ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ.
Να γυρίσουν την πλάτη σε όσους υποστηρίζουν την παραμονή της χώρας στη λυκοσυμμαχία.
Να καταδικαστούν μια για πάντα οι δυνάμεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού οι οποίες έχουν χρεωθεί την υπεράσπιση των συμφερόντων της εργοδοσίας.
Οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από το σάπιο σύστημα τους.
Κάθε διαχείριση του θα χρεοκοπεί ακόμα περισσότερο το λαό.
Δεν έχουν λύση γι’αυτό ορμούν σαν αρπακτικά.
Τώρα είναι η ώρα ο λαός να ανοίξει το δικό του δρόμο προοπτικής με κριτήριο την ικανοποίηση των δικών του αναγκών, τη δική του εξουσία.
Ακόμα και αν η κυβέρνηση με την πλειοψηφία που διαθέτει και με τη στήριξη από τις άλλες δυνάμεις ψηφίσει αυτό τον εφιάλτη
Μπορούμε να αντισταθούμε, να τους παρεμποδίσουμε.
Ετοιμαζόμαστε για σκληρή και μακρόχρονη σύγκρουση.
Δημιουργώντας ισχυρά σωματεία σε κάθε χώρο δουλειάς με ισχυρούς δεσμούς με τους εργαζόμενους.
Δημιουργώντας παντού γερές βάσεις της συμμαχίας στον κλάδο, στη γειτονιά να συσπειρωθούμε και μαζικοποιήσουμε τα συνδικάτα μας να δυναμώσουμε το ΠΑΜΕ.
Στο δικό τους αντιδραστικό μέτωπο χτίζουμε το δικό μας λαϊκό μέτωπο: ΠΑΜΕ – ΠΑΣΕΒΕ – ΠΑΣΥ – ΜΑΣ- ΟΓΕ
Οικοδομούμε τη δική μας κοινωνική συμμαχία.
Έχουμε συνείδηση του χαρακτήρα της αναμέτρησης.
Δίνουμε τη μάχη ως τάξη.
Να κλιμακώσουμε τον αγώνα με όλες τις μορφές σύγκρουσης με τα μονοπώλια.
Συνεχίζουμε με αγώνα ταξικό, ανατρεπτικό. Αυτή είναι η απάντηση στον καπιταλισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: