Τρίτη 17 Μαΐου 2011

To Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ξαναχτυπά ! Ζητά την σύλληψη Καντάφι.ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ: Κλιμακώνεται στρατιωτικά και διπλωματικά η επίθεση.




Το μακελειό του λαού από τους ιμπεριαλιστές συνεχίζεται.

 
Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι, του γιου του Σαΐφ αλ Ισλάμ και του επικεφαλής των λιβυκών μυστικών υπηρεσιών, Αμπντουλάχ αλ Σενούσι, εξέδωσε ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, Λουίς Μορένο - Οκάμπο, με την κατηγορία της διάπραξης «εγκλημάτων πολέμου».Σύμφωνα με τον Μορένο - Οκάμπο, συλλέχθηκαν επαρκή στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι τρεις άνδρες «συνεδρίαζαν και αποφάσιζαν μαζί για την καταστολή των διαδηλωτών, την πρόσληψη μισθοφόρων και τα πλήγματα κατά αμάχων».
Η λιβυκή ηγεσία (η οποία όπως και άλλες αφρικανικές χώρες αλλά και οι ΗΠΑ δεν έχει αναγνωρίσει τη δικαιοδοσία του ΔΠΔ) απέρριψε τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι πρόκειται για εντάλματα πολιτικά υποκινούμενα, τα οποία έχουν ως στόχο την κλιμάκωση των επιθέσεων κατά του λιβυκού λαού, αλλά και τη δικαιολόγηση δολοφονικών πληγμάτων κατά του Καντάφι και της οικογένειάς του.
 Η ανακοίνωση από τον εισαγγελέα του ΔΠΔ ήρθε, σχεδόν δύο 24ωρα, μετά την ανοιχτή παρότρυνση του αρχηγού του βρετανικού ΓΕΣ, διά μέσου της εφημερίδας Sunday Telegraph, να «κλιμακωθούν οι βομβαρδισμοί από το ΝΑΤΟ για ν' ασκηθεί περαιτέρω πίεση στην ηγεσία Καντάφι».
Ο στρατηγός Ντέιβιντ Ρίτσαρντς άφησε να διαφανεί μια ελαφρά δυσφορία για τη «στατικότητα» που επικρατεί στις επιχειρήσεις στη Λιβύη και υπογράμμισε ότι «θα πρέπει να γίνει σαφές στον Καντάφι ότι τελειώνουν τα περιθώρια που έχει». Συμπλήρωσε, δε, με νόημα, ότι «στόχος δεν είναι ο ίδιος ο Καντάφι, αλλά αν πληγεί κάποια στρατιωτική εγκατάσταση και ο ίδιος βρίσκεται εντός, πρόκειται για μια απολύτως φυσιολογική εξέλιξη».
Λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του Ρίτσαρντς, όντως, σφοδροί βομβαρδισμοί έπληξαν νοτιοδυτικά και ανατολικά προάστια της Τρίπολης, όπου φέρονται να είναι εγκατεστημένες στρατιωτικές και διοικητικές εγκαταστάσεις. Χτες, όπως μετέδιδε το λιβυκό πρακτορείο ειδήσεων Jana ανέφεραν ότι σε βομβαρδισμούς κατά της περιοχής Ταζούρα επλήγησαν ραντάρ. Επίσης, κατά τη διάρκεια της νύχτας ΝΑΤΟικές επιδρομές έπληξαν πετρελαϊκές αποθήκες στην πόλη Ρας Λανούφ. Ταυτόχρονα, οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις υποστήριζαν ότι έθεσαν υπό τον έλεγχό τους την πόλη Μιζράτα.
Η είδηση δεν επιβεβαιώνεται από την πλευρά Καντάφι, η οποία χτες συναντήθηκε με τονειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ Αμπντουλ Ιλάχ αλ Κχάτιμπ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΗΕ, ο αλ Κχάτιμπ ζήτησε από την Τρίπολη «άμεση κατάπαυση του πυρός και διασφάλιση διόδων παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας». Η Τρίπολη απάντησε θετικά θέτοντας ως όρο τον ταυτόχρονο τερματισμό των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών.

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: