Τρίτη 17 Μαΐου 2011

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ- Η ΠΑΣΠ μεθοδεύει νοθεία! Καταγγελία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών.



Η ΠΑΣΠ σε δύο τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας απαιτεί τα λευκά να καταγραφούν υπέρ της πρώτης δύναμης και με μια σειρά κινήσεις επιδιώκει μεθόδευση των αποτελεσμάτων των αυριανών εκλογών, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ).
Σχετικά με την απαίτηση της ΠΑΣΠ στους συγκεκριμένους συλλόγους να αλλοιώσει το αποτέλεσμα μετρώντας τα λευκά ψηφοδέλτια ως ψήφους στην πρώτη παράταξη, σχολιάζει: «Ακόμη και ο εκλογικός κανονισμός τους από το διαπαραταξιακό μάζεμα για την διεξαγωγή των εκλογών δεν το αναγνωρίζει. Βάζει το εξής: "τα λευκά καταμετρώνται στα έγκυρα. Η κατανομή των εδρών για τα ΔΣ, τα όργανα του τμήματος, για αντιπροσώπους στο πανσπουδαστικό συνέδριο θα διαμορφώνονται με το κριτήριο της ένταξης των λευκών στα έγκυρα ψηφοδέλτια. Στους συλλόγους θα ισχύσει η απλή αναλογική"».

Το ΜΑΣ επισημαίνει πως οι δυνάμεις της ΠΑΣΠ «δε σταματούν εκεί», αλλά «απαιτούν να ψηφίσουν οι εγγεγραμμένοι στο σύλλογο και με ΠΑΣΟ και βεβαιώσεις σπουδών. Κάτι που και πάλι δεν αναγνωρίζεται από τον εκλογικό κανονισμό τους. Η ΠΑΣΠ με μεθοδευμένες κινήσεις επιδιώκει με κάθε τρόπο και οι φετινές φοιτητικές εκλογές να είναι μία από τα ίδια. Να μη χαρακτηρίζονται από υγιείς διαδικασίες και να μην παίρνει υπόψη όλα εκείνα τα οργανωτικοτεχνικά μέτρα που και οι ίδιοι έχουν υπογράψει και συμφωνούν σε κεντρικό επίπεδο.
Το ΜΑΣ καλεί «όλους τους φοιτητές που είναι παιδιά εργατικών - λαϊκών οικογενειών να γυρίσουν την πλάτη στην ΠΑΣΠ, να βγάλουν συμπεράσματα από τη στάση της. Στις 18 Μάη ισχυροποιούμε το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών. Ψηφίζουμε - στηρίζουμε Πανσπουδαστική ΚΣ».

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: