Κυριακή 29 Μαΐου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ:Το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς καταδικάζει τη βία των αστυνομικών δυνάμεων εναντίον των διαδηλωτών στη Βαρκελώνη



 
Οι ειρηνικοί διαδηλωτές περικυκλώθηκαν στην Plaza de Cataluña, στη Βαρκελώνη, από άνδρες των ΜΑΤ, νωρίς το πρωί της Παρασκευής (27/5), με το πρόσχημα του καθαρισμού της πλατείας, εξαιτίας των πανηγυρισμών για το επερχόμενο παιχνίδι ποδοσφαίρου του Champions League. Οι αστυνομικοί κατέστρεψαν την κατασκήνωση, όπου διέμεναν εκατοντάδες άνθρωποι, που διαμαρτύρονται με μη βίαιο τρόπο εναντίον της διαφθοράς, της ανεργίας, των μέτρων λιτότητας και της διάσωσης των τραπεζών.



Στη 1.00 μμ, κλούβες της αστυνομίας εισήλθαν στην πλατεία και, καθώς χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να εμποδίσουν την εκδίωξη των κατασκηνωτών, οι αστυνομικές δυνάμεις εξαπέλυσαν άγρια επίθεση και αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 70 τραυματίες.
Το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς εκφράζει την οργή του για την ακραία βίαιη συμπεριφορά της αστυνομίας και εναντιώνεται στο διωγμό των ειρηνικών διαδηλωτών και την καταστροφή της κατασκήνωσής τους.
Επιβεβαιώνουμε τη στήριξη και την αλληλεγγύη μας σε όλους τους ανθρώπους που διαδηλώνουν στην Ισπανία και την Ευρώπη. Ο αγώνας του κινήματος της 15ης Μάη πρέπει να συνεχιστεί και δεν μπορεί να εμποδιστεί από καμία κρατική βία.
Οι υπεύθυνοι των αστυνομικών αρχών πρέπει να καταδικαστούν για αυτή την αντιδημοκρατική, παράνομη και βίαιη συμπεριφορά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: