Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Σωματείο Εργαζομένων ΕΥΑΘ-Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα





Η φωτογραφία δεν είναι μονταζ...είναι από την εποχή(ΔΕΘ 2008) που ο Γ. Παπανδρέου στήριζε τους αγώνες μας εναντίον της ιδιωτικοποίησης,σήμερα αποφάσισε να μας πουλήσει ο ίδιος...Πιστεύει ότι  τα 100.000.000 ευρώ που θα "πιάσει" η ΕΥΑΘ θα μας σώσουν, όσο μας έσωσε και το Μνημόνιο...
Όταν καταλάβει τι πουλάει, θα είναι αργά...Το νερό κ. Παπανδρέου;
Μήπως να σκεφτουμε να πουλήσουμε και τον αέρα;
Εμείς θα είμαστε εκεί που μας βρήκε και μας ακολούθησε, στο δρόμο να αγωνιζόμαστε, κάποιος όμως λάκισε, έστριψε...

1 σχόλιο:

Νανή Πολίτου είπε...

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΔΕΗ

Ανακοίνωση 13/5/11
Ενα χρόνο μετά την ''ύποπτη'' και αδιανόητα τραγική πυρπόληση της Μαρφίν, με αποτέλεσμα τους πρώτους αδικοχαμένους εργαζόμενους του Μνημονίου, που σκοπό είχε την αποδυνάμωση όλων των κινητοποιήσεων μέσω κοινωνικού αυτοματισμού τρομοκρατίας που επεκράτησε μετά από αυτήν, φτάσαμε σήμερα μετά την απεργία της 11/5 και την μεγαλειώδη πορεία που ακολούθησε, να ζούμε απίστευτες σκηνές οι οποίες θυμίζουν εντονότατα εποχές άλλες, μαύρες και εφιαλτικές.

Η αστυνομική βία η οποία ξεπέρασε σε ένταση κάθε προηγούμενο στη σύγχρονη μεταπολιτευτική Ελλάδα, είναι υπεύθυνη για δεκάδες τραυματισμούς διαδηλωτών, που σε δύο περιπτώσεις, οδήγησε κάποιους αγωνιζόμενους , στα πρόθυρα του θανάτου να παλεύουν για την ίδια τους τη ζωή… Ο ένας στο Κρατικό Νικαίας και ένας δεύτερος στο νοσοκομείο του ''Ευαγγελισμού''. Την ώρα που 'περίεργες’ ομάδες καταλαμβάνουν την περιοχή της 3ης Σεπτεμβρίου, πλατείας Βικτωρίας και Αγ. Παντελεήμονα μετατρέποντας αυτές σε 'εμπόλεμη ζώνη' με πογκρόμ απέναντι σε οικογένειες μεταναστών με ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Οι ομάδες αυτές ντυμένες με το προσωπείο της Κου Κουξ Κλάν της Νέο-Ελληνικής Αρίας Φυλής σε μία περιοχή που ακόμη ένας νέος άνθρωπος έχασε τη ζωή του, στοχευμένα με τραγικό και απίστευτο τρόπο ως αντίποινα.
Οι αστυνομικές δυνάμεις αρκούνται να χτυπούν μετά μανίας και μέχρι θανάτου εργαζόμενους και φοιτητές που διαδηλώνουν υπερασπιζόμενοι εαυτούς και λαό από τα δεινά που τους έχουν επιβάλει.

Η Πολιτική Κίνηση του Συνασπισμού της ΔΕΗ, σε προηγούμενη πρόσφατη ανακοίνωση της είχε υπογραμμίσει και τονίσει πως 'για ένα έθνος που θέλει να ζήσει όλοι θα πρέπει να παλέψουμε αψηφώντας κινδύνους και θυσίες'. Στην Ελλάδα του 2011 όσοι δεν πεθάνουμε αβοήθητοι στις γειτονιές μας θα πεθάνουμε στις δίκαιες διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις μας.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Ως Πολιτική Κίνηση της ΔΕΗ καταδικάζουμε την δολοφονική Αστυνομική Βία απέναντι στους διαδηλωτές που χρησιμοποιεί ωμά η κυβέρνηση του μνημονίου, προκειμένου να κάμψει τη λαϊκή αγανάκτηση και τον συνδικαλιστικό αγώνα, δείχνοντας τα άσχημα εφιαλτικά της δόντια, δημιουργώντας με τον πιο απάνθρωπο τρόπο, θύματα, ενός άτυπου πολέμου, υπέρ ΔΝΤ και τρόϊκα.
ΔΕΝ ΤΡΟΜΑΖΟΥΜΕ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΣ και το έπαθλο μας θα είναι μια καινούρια Ελλάδα του λαού της. Οι λαϊκές πολεμίστρες της επιβίωσης είναι πιο ζωντανές από ποτέ στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας.
Πολιτική Κίνηση ΔΕΗ του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ

ΠΟΛΙΤΟΥ Νανή