Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Κύπρος: Γκάφα μεγατόνων από Ι. Κασουλίδη !



Μόνο λίγα 24ωρα πριν τις βουλευτικές εκλογές αποκαλύφθηκαν οι πραγματικές προθέσεις του ΔΗΣΥ και αυτό χάριν της «γκάφας» του ευρωβουλευτή του ΔΗΣΥ Ι. Κασουλίδη, ο οποίος κατά τρόπο αντιδεοντολογικό και υποτιμητικό κάλεσε τους ψηφοφόρους του ΔΗΚΟ να ψηφίσουν ΔΗΣΥ, για να στηρίξουν την προοπτική της υποψηφιότητας Ν. Αναστασιάδη για τις προεδρικές εκλογές του 2013. Ενδειξη της μεγάλης γκάφας Ι. Κασουλίδη είναι και το γεγονός ότι ο λαλίστατος αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ κ. Αβ. Νεοφύτου όταν κλήθηκε χθες να σχολιάσει τη δήλωση Ι. Κασουλίδη, απέφυγε να απαντήσει, λέγοντας: «O,τι είχαμε να δηλώσουμε για το συγκεκριμένο θέμα, το είπαμε. Ουδέν περαιτέρω σχόλιο». Η αποκαλυπτική δήλωση Ι. Κασουλίδη αφήνει εκτεθειμένη ολόκληρη την ηγεσία του ΔΗΣΥ,  η οποία δέχεται τις έντονες επικρίσεις των υπόλοιπων κομμάτων, ακόμη και από την ηγεσία της ΕΔΕΚ. Παρέμβαση έκανε με γραπτή του δήλωση και ο πρώην υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας κ. Αντώνης Μιχαηλίδης, ο οποίος είχε στηρίξει την υποψηφιότητα Ι. Κασουλίδη, επισημαίνοντας ότι «πρόκειται για ατυχέστατη δήλωση που προσβάλλει και υποτιμά τον κόσμο του ΔΗΚΟ». Ο κ. Μιχαηλίδης τοποθετήθηκε επίσης και επί της ουσίας της τοποθέτησης Ι. Κασουλίδη, τονίζοντας ότι «το ΑΚΕΛ και ο Πρόεδρος Χριστόφιας διακρίνονται από ισχυρότερες αντιστάσεις κατά των προσπαθειών για επιβολή απαράδεκτης και μη λειτουργική λύσης του Κυπριακού απ’ ό,τι η ηγεσία του ΔΗΣΥ».
Στ. Στεφάνου: Εγνοια τους 
η υποψηφιότητα Αναστασιάδη το 2013
Οι δηλώσεις του κ. Ι. Κασουλίδη, τόνισε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Στεφάνου, αποκαλύπτουν ότι πίσω από τις μεταλλάξεις του ΔΗΣΥ στο Κυπριακό και τη ρητορεία της κινδυνολογίας και της απόρριψης που καθημερινά χρησιμοποιεί, βρίσκονται οι εκλογικές σκοπιμότητες των προεδρικών εκλογών του 2013 και η υποψηφιότητα του κ. Αναστασιάδη.  «Αντί ο ΔΗΣΥ, πρόσθεσε ο Στ. Στεφάνου, να ασχολείται με τις προκλήσεις που εγείρονται ενώπιον της Κύπρου και τις ανάγκες των πολιτών και της κοινωνίας μας, ασχολείται με το πώς θα εξυπηρετήσει τις εκλογικές του ανάγκες του. Αυτή είναι η μοναδική του έγνοια. Στο βωμό των εκλογών κινδυνολογεί και κατηγορεί κρύβοντας τις πραγματικές του θέσεις και προθέσεις. Με αυτό τον τρόπο, όμως, ο ΔΗΣΥ πλήττει το δημόσιο συμφέρον». 
Στ. Ευαγόρου: Επιχειρούν να υφαρπάξουν την ψήφο 
των πολιτών για επάνοδο  του ΔΗΣΥ στην εξουσία
 Ιδιαίτερα αποκαλυπτικές ήταν οι δηλώσεις του κ. Κασουλίδη, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Στ. Ευαγόρου, αφού ξεκαθάρισαν πλέον οι πραγματικές προθέσεις και ο βασικός στόχος του ΔΗΣΥ, που δεν είναι άλλος από την επάνοδο της δεξιάς στην εξουσία με Πρόεδρο τον Ν. Αναστασιάδη. Δύο ημέρες πριν τις εκλογές, πρόσθεσε, επιχειρούν να υφαρπάξουν την ψήφο των πολιτών για να ενισχύσουν την υποψηφιότητα Αναστασιάδη για την προεδρία της Δημοκρατίας.
Αξιοπιστία και συνέπεια ή ασυνέπεια και αναξιοπιστία
Το ΑΚΕΛ, τόνισε ο Στ. Ευαγόρου, θεωρεί ότι σ' αυτές τις βουλευτικές εκλογές εκείνο που κρίνεται είναι τα ίδια τα πολιτικά κόμματα. Οι θέσεις και οι προτάσεις τους, η ιστορία, ο βίος και η πολιτεία τους, και κυρίως οι πράξεις  όλα αυτά τα χρόνια, προσθέτοντας ότι  «ισχυρό ΑΚΕΛ σημαίνει αξιοπιστία, συνέπεια και υπευθυνότητα στο Κυπριακό με στόχο τη διάρρηξη του αδιεξόδου, την κάμψη ή την ανάδειξη της τουρκικής αδιαλλαξίας. Ενισχυμένος ΔΗΣΥ σημαίνει ασυνέπεια και αναξιοπιστία στο Κυπριακό μέσα από συνεχείς μεταμορφώσεις. Ισχυρό ΑΚΕΛ σημαίνει σταθερότητα και υπευθυνότητα όσον αφορά την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης και σταθερή πορεία ανάκαμψης της οικονομίας χωρίς κατ' ανάγκη να φορτώνονται τα βάρη στους ώμους των εργαζομένων. Ενισχυμένος ΔΗΣΥ σημαίνει ανοχή στα κέρδη και τον πλούτο, αύξηση της ανεργίας, περικοπές και λιτότητα, επίθεση στις κατακτήσεις των εργαζομένων και ξεπούλημα των ημικρατικών οργανισμών».
Το ΑΚΕΛ, επισημαίνει ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, καταθέτει ενώπιον του λαού θέσεις και προτάσεις, ενώ ο ΔΗΣΥ  δεν έχει άλλη έγνοια από το τι θα γίνει το 2013. Με ποιους θα συμμαχήσει, με ποιους θα κτίσει γέφυρες επικοινωνίας για να επανέλθει στην εξουσία η Δεξιά το 2013. Θυσιάζουν λοιπόν τα πάντα στο βωμό της επανόδου στην εξουσία, μέσα από συνεχείς μεταμορφώσεις και μεταλλάξεις. Στα πλαίσια των μεταμορφώσεων του ΔΗΣΥ, πρόσθεσε, εντάσσεται και η κατάφωρη ανάμιξή τους στα εσωτερικά του ΔΗΚΟ, το οποίο ο Κασουλίδης καλεί από τώρα να διαλέξει στρατόπεδο για το 2013.
«Μην ανοίξετε το δρόμο στο ΔΗΣΥ»
Την ερχόμενη Κυριακή, κατέληξε ο Στ. Ευαγόρου, ο κυπριακός λαός καλείται να επιλέξει μεταξύ αξιοπιστίας και μεταλλάξεων, μεταξύ υπευθυνότητας και ασυνέπειας, επισημαίνοντας ότι οι αριστερές ψήφοι που δεν θα έρθουν στο ΑΚΕΛ ανοίγουν το δρόμο για την επιστροφή της Δεξιάς με τον Αναστασιάδη στο πηδάλιο του κράτους. Ανοίγουν το δρόμο σε πολιτικές λιτότητας, περικοπές, περαιτέρω αύξηση του ορίου αφυπηρέτησης και πρόσθετης ανεργίας, μαζικές ιδιωτικοποιήσεις ημικρατικών και στοχοποίηση εργαζομένων.
Μ. Καρογιάν: Οχι στους προσωπικούς 
σχεδιασμούς Αναστασιάδη
Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ κ. Μάριος Καρογιάν επέκρινε την ηγεσία του ΔΗΣΥ για πρωτοφανή αλαζονεία και για εκβιασμό των ΔΗΚΟϊκών ψηφοφόρων, αλλά και όλων των πολιτών, θέτοντας κατά τρόπο αντιδεοντολογικό πλασματικά διλήμματα που μετατρέπουν τις βουλευτικές εκλογές σε ζήτημα αναμέτρησης για τις προεδρικές εκλογές του 2013.  Το μόνο πρόβλημα που απασχολεί την ηγεσία του ΔΗΣΥ, τόνισε ο κ. Καρογιάν,   είναι πώς θα προωθήσει τους προσωπικούς σχεδιασμούς του κ. Αναστασιάδη και διερωτήθηκε  ποια θα είναι η συμπεριφορά του ΔΗΣΥ σε περίπτωση αύξησης των ποσοστών του όταν από τώρα συμπεριφέρεται έναντι του κόσμου του ΔΗΚΟ κατά τρόπο προσβλητικό και υποτιμητικό.
Εξάλλου, ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΣ ΕΔΕΚ, Αντώνης Κουταλιανός, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Ευρωβουλευτή του ΔΗΣΥ κ Ι. Κασουλίδη,  ανέφερε ότι «είναι παράλογο και αντιδεοντολογικό να γίνονται ονομαστικές προσκλήσεις σε ψηφοφόρους συγκεκριμένων κομμάτων να εγκαταλείψουν το κόμμα τους. Αυτό», είπε, «ξεπερνά τα όρια του πολιτικού ανταγωνισμού, αλλά και τα όρια της δεοντολογίας»
 
 
Α. Μιχαηλίδης: Μέγα ολίσθημα Κασουλίδη
ΑΚΕΛ και Πρόεδρος Χριστόφιας διακρίνονται από ισχυρότερες αντιστάσεις, κατά των προσπαθειών για επιβολή απαράδεκτης και μη λειτουργικής λύσης, απ’ ό,τι η ηγεσία του ΔΗΣΥ
Πρόκειται για ατυχέστατη δήλωση, προσβλητική και υποτιμητική, η προτροπή του ευρωβουλευτή του ΔΗΣΥ κ. Ι. Κασουλίδη προς τον κόσμο του ΔΗΚΟ που αντιτίθεται σε πτυχές της πολιτικής του Προέδρου Χριστόφια να ψηφίσουν ΔΗΣΥ, τονίζει με χθεσινή του γραπτή δήλωση το πρώην ηγετικό στέλεχος του ΔΗΚΟ και πρώην Υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας κ. Αντώνης Μιχαηλίδης, ο οποίος είχε στηρίξει την υποψηφιότητα Ι. Κασουλίδη στις τελευταίες προεδρικές εκλογές.  Η συγκεκριμένη αναφορά του Κασουλίδη, πρόσθεσε, «δείχνει ασύγγνωστη πολιτική επιπολαιότητα και έλλειψη στοιχειώδους αντίληψης των ουσιωδών πεποιθήσεων του ΔΗΚΟϊκού κόσμου, κυριότερη εκ των οποίων είναι ότι η ηγεσία του ΑΚΕΛ και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατ’ επέκταση, παρά τις ακατανόητες αρχικές παραχωρήσεις προς την τουρκική πλευρά κατά την έναρξη του διαλόγου, διακρίνεται από ισχυρότερες αντιστάσεις κατά των προσπαθειών για επιβολή απαράδεκτης και μη λειτουργικής λύσης του κυπριακού προβλήματος απ' ό,τι η ηγεσία του ΔΗΣΥ»

Πηγή:ΧΑΡΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: