Σάββατο 21 Μαΐου 2011

20 Μαΐου 2011, Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ για τις Εκλογές της Κυριακής στην Κύπρο




Οι εκλογές της Κυριακής είναι κρίσιμες και μας αφορούν όλους. Από το αποτέλεσμα τους θα κριθεί, αν θα μείνει ζωντανή η ελπίδα και ανοικτή η προοπτική επίλυσης του κυπριακού. Αν θα ενισχυθεί η συνέχιση της προοδευτικής, φιλολαϊκής πολιτικής και της προάσπισης των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των εργαζομένων, της μεσαίας τάξης και του κυπριακού λαού στο σύνολο του.  
Αν την Κυριακή, το αποτέλεσμα ανοίξει το δρόμο στον κ. Αναστασιάδη για την Προεδρία της Δημοκρατίας, η Κύπρος θα καταδικαστεί στο πισωγύρισμα. Πισωγύρισμα σε αντιφάσεις, πειραματισμούς, διολισθήσεις, νέες περιπέτειες και νέα διλήμματα στο Κυπριακό. Πισωγύρισμα σε αντιλαϊκές πολιτικές. Σε πολιτικές που θα αφαιρούν από τους εργαζόμενους από αυτά που κατέκτησαν. Σε πολιτικές που θα οδηγούν σε ξήλωμα του κοινωνικού κράτους˙ σε πολιτικές που απειλούν το μέλλον της νέας γενιάς. Είναι πλέον φανερό, ότι μόνος τους στόχος είναι η επιστροφή στην εξουσία. Για την υλοποίηση του δε διστάζουν να μεταμορφώνονται και να μεταλλάσσονται συνεχώς. Μεταμορφώνονται από υπέρμαχοι της λύσης, σε εκφραστές ακραίων θέσεων στο Κυπριακό. Μεταλλάσσονται από υπερασπιστές του πλούτου, σε προστάτες δήθεν των εργαζομένων. 
Απέναντι σε αυτή την όψιμη στάση του Δημοκρατικού Συναγερμού, εμείς κοιτάζουμε περήφανα και κατάματα τον κυπριακό λαό. Του μιλούμε ξεκάθαρα και ζητούμε τη στήριξη του. Προτάσσουμε τη διαχρονική, συνετή, συνεπή, αξιόπιστη, σοβαρή και υπεύθυνη πολιτική παρουσία μας στον τόπο για οκτώ και πλέον δεκαετίες. Καταθέτουμε ενώπιον του λαού το έργο, τις θέσεις και τις προτάσεις μας για το μέλλον. Συνεχίζουμε, από εκεί που δεν σταματήσαμε ποτέ, για την υπεράσπιση των συμφερόντων της Κύπρου, των εργαζομένων και του κυπριακού λαού στο σύνολο του.
Ιδιαίτερα απευθυνόμαστε στον κάθε αριστερό, στον κάθε προοδευτικό άνθρωπο, που δεν έχει πεισθεί ακόμη ότι το ΑΚΕΛ χρειάζεται τη στήριξη του και σ΄αυτή την εκλογική μάχη. Με την ψήφο μας ο καθένας καθορίζουμε το μέλλον του τόπου και των παιδιών μας. Με την ψήφο μας θα πρέπει να απαντήσουμε στα κρίσιμα ερωτήματα. Θέλουμε να συνεχίσει η προσπάθεια για να τραβήξει η Κύπρος μπροστά; Ή θέλουμε να ζήσουμε ξανά τις δεκαετίες της δεξιάς, του Χρηματιστηρίου, της πυραυλολογίας, της αναξιοπιστίας και του κατήφορου, που στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης θάναι πολύ χειρότερος;
Όλο αυτό το διάστημα, ακούστηκαν πολλά. Αλήθειες και ψέματα. Εμείς λέμε ότι τεκμήριο της αλήθειας, δεν είναι τα λόγια, αλλά η πράξη. Με αυτό πρέπει να μας κρίνει όλους ο κάθε ψηφοφόρος.
ΑΚΕΛ στην πράξη, εδώ και 85 χρόνια, σημαίνει υπεράσπιση των αδυνάτων. Σημαίνει κατακτήσεις για τους εργαζόμενους, προάσπιση των συμφερόντων για τους μικρομεσαίους, για τη μεσαία τάξη, για τους αυτοεργοδοτούμενους.
Γι’ αυτό στην Κύπρο η αντιμετώπιση της κρίσης δεν έχει φέρει τα δεινά που υπάρχουν στην Ελλάδα και σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες. Προστατεύοντας τα εισοδήματα των εργαζομένων, του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, δυναμώνουμε την κυπριακή οικονομία, διατηρούμε και αυξάνουμε τις θέσεις εργασίας. Η κυβέρνηση του Δημήτρη Χριστόφια και το ΑΚΕΛ υλοποιούμε σχέδιο αντιμετώπισης των συνεπειών της κρίσης με χειροπιαστά αποτελέσματα. Αυτό το αναγνωρίζουν όλοι στην Ευρώπη και το διαπιστώνουν οι εργαζόμενοι και οι επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου και του τομέα των υπηρεσιών.
ΑΚΕΛ στην πράξη, σημαίνει συνεπής αγώνας για την κάμψη της τουρκικής αδιαλλαξίας. Σημαίνει συνεπής αγώνας για την απελευθέρωση από την κατοχή και για την επανένωση της πατρίδας μας. Αγώνας για τη δικαίωση των αγώνων του κυπριακού λαού.
Προς αυτήν την κατεύθυνση εργάζονται ο Πρόεδρος Χριστόφιας και το ΑΚΕΛ με συνέπεια και επιμονή, με διεκδίκηση αλλά και ευελιξία. Παραμένουμε πάντα προσηλωμένοι σε διαχρονικές θέσεις του Εθνικού Συμβουλίου. Με μεγάλες προσπάθειες που ενίσχυσαν την αξιοπιστία της Κύπρου, τα δίκαια μας αιτήματα λαμβάνουν πλέον στήριξη από σειρά ηγετών διεθνώς.
Όσο πιο ισχυρό είναι το ΑΚΕΛ, τόσο το καλύτερο για τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου. Συνεργασία η οποία απέδωσε στον κυπριακό λαό και με την ενίσχυση του ΑΚΕΛ μπορεί να γίνει πιο στέρεη και ουσιαστική. Για το σκοπό αυτό, το ΑΚΕΛ θα αναλάβει νέες πρωτοβουλίες. Οι προοδευτικοί πολίτες που θέλουν τη συνεργασία του ΑΚΕΛ με το ΔΗΚΟ, την ΕΔΕΚ, τους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ, τους ΕΔΗ, την Έπαλξη για την Ανασυγκρότηση του Κέντρου, την Πρωτοβουλία Ελεύθεροι Πολίτες και με πολλές προσωπικότητες της πολιτικής και πολιτιστικής ζωής του τόπου, γνωρίζουν ότι το ΑΚΕΛ υπήρξε διαχρονικά πρωταγωνιστής και κορμός αυτής της συνεργασίας.  
Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, μιλήσαμε ξανά με όλο τον κόσμο, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης. Μέσα από αυτό το διάλογο ακούσαμε  τα προβλήματα, τις ανησυχίες, την κριτική και τις αγωνίες του καθενός. Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι όλα αυτά τα λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη. Το ΑΚΕΛ ήταν και παραμένει σάρκα από τη σάρκα του λαού και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ. Τους καλούμε να μην απέχουν από τη διαδικασία. Δεν θα εκφράσουν μ΄αυτό τον τρόπο τη δυσαρέσκεια ή τους προβληματισμούς τους. Αντιθέτως, θα ενισχύσουν το ΔΗΣΥ.
Γι΄αυτό καλούμε το λαό την Κυριακή να στείλει τα μηνύματα του με την ψήφο του. Όλοι όσοι δεν θέλουν ν’ ανοίξει ο δρόμος για την επιστροφή στην εξουσία των αναξιόπιστων και αντιλαϊκών πολιτικών του ΔΗΣΥ και του κ. Αναστασιάδη, πρέπει να συμμετέχουν και να στηρίξουν το ΑΚΕΛ.
Η ώρα της κάλπης, θα είναι για όλους μας η ώρα της αλήθειας. Θα είναι η ώρα που η ψήφος του καθενός θα επαναβεβαιώσει ότι όσο το ΑΚΕΛ θα είναι ισχυρό, θα υπάρχει πάντα δύναμη για το λαό. Δύναμη για το μέλλον της Κύπρου, για την Κύπρο του μέλλοντος!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: