Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Καταγγελία των δημοτικών συμβούλων του ΚΚΕ στο Δήμο Αθηναίων



Η φιλοκυβερνητική πλειοψηφία στο Δήμο Αθήνας κλιμακώνει τον αυταρχισμό και την καταστολή απέναντι στο δίκαιο αγώνα των χιλιάδων συμβασιούχων εργαζομένων. Διμοιρίες των ΜΑΤ, επίθεση με χημικά, τραυματίες εργαζόμενοι, απαγόρευση εισόδου εκπροσώπων φορέων, ήταν η απάντησή της κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ταγμένη στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ, απαντά με ένα πρωτοφανή για δεδομένα δημοτικών συμβουλίων, αυταρχικό κατήφορο.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ κατήγγειλαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τον απαράδεκτο πόλεμο ενάντια στους εργαζόμενους του Δήμου που επιχειρεί η διοίκηση Καμίνη.
Ζήτησαν να επιτραπεί η παρουσία εκπροσώπων εργαζομένων στη συζήτηση του θέματος που θέσαμε και μπήκε στην ημερήσια διάταξη, για την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Απαιτήσαμε την παρουσία εκπροσώπων ενώσεων γονέων για τη συζήτηση του θέματος συγχωνεύσεων σχολείων. Ο αυταρχισμός που επέδειξε η φιλοκυβερνητική πλειοψηφία έξω από την αίθουσα, επαναλήφθηκε και μέσα στη συνεδρίαση. Απαγόρευσαν την συμμετοχή εκπροσώπων φορέων, επιβάλλοντας διαδικασίες φίμωσης.
Οι δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ αποχώρησαν από την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου καταδικάζοντας τις αυταρχικές μεθοδεύσεις της αντιλαϊκής πλειοψηφίας που διοικεί το Δήμο. Ο λαός της Αθήνας πληρώνει ήδη τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης και διοίκησης του Δήμου. Είναι ανάγκη να δυναμώσει ο κοινός αγώνας με τους εργαζόμενους του Δήμου για μόνιμη σταθερή δουλειά ενάντια στην φορομπηξία και την υποβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών.
Αυτή πρέπει να είναι η απάντηση στη νέα θύελλα αντεργατικών μέτρων που έρχονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: