Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Αυξήσεις στα όρια του πληθωρισμού στη Βενεζουέλα.Το ΚΚ Βενεζουέλας, είχε ζητήσει αύξηση κατά 40% για να καλυφθεί η απώλεια εισοδημάτων εξαιτίας του υψηλού πληθωρισμού (27%).



Την αύξηση του κατώτατου ορίου μηνιαίων αποδοχών, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα κατά 25% ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες.
Το κατώτατο όριο αποδοχών θα διαμορφωθεί στα 548 μπολιβάρες (360 δολάρια) όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος Τσάβες και ουσιαστικά πρόκειται συνολικά για αύξηση της τάξης του 26,5% καθώς οι εργαζόμενοι θα λάβουν αύξηση της τάξης του 15% από την πρώτη Μάη και στη συνέχεια αύξηση επί των νέων διαμορφωμένων αποδοχών της τάξης του 10% την 1η Σεπτέμβρη.
Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Μαρία Κριστίνα Ιγκλέσιας, σύμφωνα με το δίκτυο «Τελεσούρ», διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε η νέα νομοθεσία να εφαρμοστεί χωρίς εκπτώσεις και στον ιδιωτικό τομέα, καθώς αφορά περισσότερο από ένα εκατομμύριο εργαζόμενους που απασχολούνται με τις κατώτερες αποδοχές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι συνδικαλιστικές ενώσεις, συνδικάτα και πολιτικές οργανώσεις είχαν απαιτήσει μεγαλύτερες αυξήσεις, καθώς η αύξηση που δίνεται οριακά κινείται στα ποσοστά του πληθωρισμού, που καλπάζει στη Βενεζουέλα με 27%. Ανάμεσά τους και το ΚΚ Βενεζουέλας, που είχε θέσει το ζήτημα της αύξησης κατά 40% για να καλυφθεί η απώλεια εισοδημάτων εξαιτίας του υψηλού πληθωρισμού και να υπάρξει όντως κάποια αύξηση που θα βελτιώσει τη ζωή των εργαζομένων.

 Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: