Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

K.K.E: Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τις νέες αντικομμουνιστικές μεθοδεύσεις για την απαγόρευση του ΚΚ Βοημίας Μοραβίας


Το ΚΚΕ καταγγέλλει την προκλητική μεθόδευση της Τσεχικής Κυβέρνησης να προωθήσει για συζήτηση στη Βουλή την απαγόρευση του ΚΚ Βοημίας Μοραβίας. Η τσεχική κυβέρνηση ενθαρρυμένη από την αντικομμουνιστική στάση της ΕΕ και αντιγράφοντας τα απαράδεκτα αντικομμουνιστικά ψηφίσματά της, όπως και τα ανάλογα πορίσματα των διαφόρων σε διατεταγμένη υπηρεσία «ομάδων μελετών» που έχουν συστήσει η ΕΕ και οι κυβερνήσεις των κρατών μελών της, ταυτίζει το ΚΚΒΜ με φασιστικά κόμματα και αντιμετωπίζει τον κομμουνισμό ως «εγκληματική ιδεολογία».

Οι συγκεκριμένες μεθοδεύσεις έρχονται μάλιστα αμέσως μετά την αναγόρευση των αντικομμουνιστικών δυνάμεων σε «ήρωες» που δρούσαν κατά της σοσιαλιστικής εξουσίας στην Τσεχία ως «τρίτη αντίσταση», έχοντας μάλιστα παροχές για το αντεπαναστατικό έργο τους.
Η επιχείρηση του εντεινόμενου αντικομμουνισμού πρέπει να πάρει από τον Τσέχικο λαό και τους λαούς όλης της Ευρώπης την πιο ισχυρή απάντηση. Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους Τσέχους κομμουνιστές και στην πάλη τους. Οι αντικομμουνιστικές μεθοδεύσεις να πέσουν στο κενό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: