Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

ΑΠΕΙΛΗ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ :Προκαλεί ο νέος γύρος στρατιωτικών ασκήσεων



Τα νέα στρατιωτικά γυμνάσια που πραγματοποιούν από τις αρχές της βδομάδας έως τις 10 τρέχοντος μηνός 12.800 Αμερικανοί και 200.000 Νοτιοκορεάτες πεζοναύτες προκαλούν την έντονη αντίδραση της ΛΔ Κορέας που αναφέρθηκε σε «επικίνδυνα σχέδια με στόχο την εισβολή», την οποία προειδοποίησε ότι θα αντιμετωπίσει κάνοντας τη Σεούλ «θάλασσα φωτιάς». Σε πρόσφατο άρθρο της βορεοκορεατικής εφημερίδας «Ροντόνγκ Σινμούν», αναφέρεται ακόμη ότι ο νέος γύρος επικίνδυνων στρατιωτικών ασκήσεων μπορεί να προκαλέσει στην Κορεατική Χερσόνησο ακόμη και «πυρηνικό πόλεμο».

Απέναντι σε όλα αυτά, ο Νοτιοκορεάτης Πρόεδρος έτεινε χτες υποκριτικά χείρα φιλίας καλώντας τη γείτονα Πιονγκγιάνγκ σε «συνομιλίες για να μην επαναλάβουν οι δύο χώρες τη σκοτεινή ιστορία». Κάλεσε, μάλιστα, την κυβέρνηση της ΛΔ Κορέας να τερματίσει άμεσα το πυρηνικό πρόγραμμα.
Εξίσου υποκριτικά, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ προσπάθησε να διασκεδάσει τις αντιδράσεις της Πιονγκγιάνγκ για το νέο γύρο στρατιωτικών ασκήσεων, ισχυριζόμενος πως είναι «γυμνάσια ρουτίνας», ενώ στη συνέχεια χαρακτήρισε «ασύνετες» τις απειλές της ΛΔ Κορέας για «ολοκληρωτικό πόλεμο», σε «αντίποινα» για τα κονά γυμνάσια Αμερικανών και Νοτιοκορεατών.
Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: