Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ.Σήμερα τα νέα αγωνιστικά ραντεβού σε όλη τη χώρα.Στην Αθήνα, στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος.Στη Θεσσαλονίκη, στις 6.30 μ.μ. στο Αγαλμα του Βενιζέλου


  • Στην Αθήνα, στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος
  • Στη Θεσσαλονίκη, στις 6.30 μ.μ. στο Αγαλμα του Βενιζέλου
«Γυναίκες ξεσηκωθείτε», σημειώνει το πανό στη χτεσινή κινητοποίηση, στη Λάρισα


Βήμα κλιμάκωσης της πάλης της οργάνωσης των λαϊκών στρωμάτων ενάντια στην εξαθλίωση αποτελούν οι σημερινές κινητοποιήσεις που οργανώνουν σε όλη τη χώρα ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ, ΠΑΣΕΒΕ, ΟΓΕ και ΜΑΣ, τιμώντας την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας. Σ' αυτήν την κατεύθυνση αποκτά ιδιαίτερη σημασία (και γι' αυτό πρέπει να ενταθεί) η δράση που ξεδιπλώνεται για την ανάδειξη των προβλημάτων των γυναικών της λαϊκής οικογένειας. Με στόχο να αποκαλυφθεί ότι πηγή της γυναικείας ανισοτιμίας είναι η πολιτική που στηρίζει τα μονοπώλια, ενάντια στην οποία πρέπει να στραφούν οι λαϊκοί αγώνες. Αγώνες των οποίων η αποτελεσματικότητα και η δυναμική συνδέονται και με τη συμμετοχή των γυναικών των λαϊκών στρωμάτων, γι' αυτό και απαιτείται στοχευμένη και συνεχή δράση ενάντια στους μηχανισμούς και την επιχείρηση με την οποία η πλουτοκρατία θέλει να τις εγκλωβίσει στο συμβιβασμό, στην αδράνεια, στην υποταγή.
Από τη Λάρισα ξεκίνησαν χτες το βράδυ τα αγωνιστικά συλλαλητήρια.
Στο κάλεσμα της Λαϊκής Επιτροπής Αγώνα του νομού που διοργάνωσε το συλλαλητήριο ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν, στη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης και στη μαχητική πορεία που ακολούθησε, γυναίκες του μόχθου και της δουλειάς, εργαζόμενοι, μικρομεσαίοι αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι των σπουδών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, την ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ, την ΟΓΕ στέλνοντας ηχηρό μήνυμα κοινής πάλης για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης - τρόικας.
Χαιρετισμό στο συλλαλητήριο απηύθυνε εκ μέρους της Τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, ο Δ. Τζιμούλης και κεντρική ομιλήτρια ήταν η Λίτσα Ούντρια, πρόεδρος της Ενωσης Γυναικών Λάρισας - μέλος ΟΓΕ. «Ο φετινός γιορτασμός της Μέρας της Γυναίκας - τόνισε - η Λίτσα Ούντρια - πρέπει ν' αποτελέσει σταθμό και νέα αφετηρία για την οργάνωση, ακόμα πιο μαζικά, των γυναικών από τα λαϊκά στρώματα στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, στο ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα της ΟΓΕ, στις αγωνιστικές συσπειρώσεις των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών και της νεολαίας. Και υπογράμμισε: «Σας καλούμε σε αντεπίθεση, έχουμε καθήκον στον εαυτό μας και στις νέες γενιές που ακολουθούν. Απαιτούμε και θα το καταφέρουμε τελικά με την οργανωμένη και ενωτική πάλη μας να ζήσουμε σε μια άλλη κοινωνία, που την εξουσία δεν θα την έχουν τα μονοπώλια και οι εκπρόσωποί τους, αλλά ο λαός, δηλαδή, για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία όπου η γυναίκα θα βρει, επιτέλους, τη θέση που δικαιούται και της αρμόζει και την πραγματική ισότητα.
Σήμερα τη «σκυτάλη» παίρνουν πόλεις σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα το αγωνιστικό ραντεβού είναι στις 6.30 μ.μ στην πλατεία Συντάγματος. Στη Θεσσαλονίκη στις 6.30 μ.μ. στο Αγαλμα του Βενιζέλου.

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: