Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Παρεμβάσεις του ΚΚΕ ενάντια στην όξυνση του αντικομμουνισμού στην Ευρώπη



Η πρόσφατη Διεθνής Συνάντηση των Κομμουνιστικών κι Εργατικών Κομμάτων, που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Δεκέμβρη στη Νότια Αφρική, ανέδειξε την πάλη ενάντια στον αντικομμουνισμό, ως έναν από τους κύριους άξονες της κοινής δράσης των Κομμουνιστικών κι Εργατικών Κομμάτων.
Στο πλαίσιο αυτό το ΚΚΕ ανέπτυξε το προηγούμενο διάστημα μια σειρά πρωτοβουλίες, όπως την παράσταση διαμαρτυρίας στελεχών του Κόμματος σε πρεσβείες των 6 κρατών της ΕΕ, που πρότειναν την γενίκευση των αντικομμουνιστικών μέτρων σ' ολόκληρη την ΕΕ.
Στην κατεύθυνση αυτή στις 2 Φλεβάρη 2011 αντιπροσωπεία του Κόμματος, αποτελούμενη από τους Ελισαίο Βαγενά, μέλος της ΚΕ κι υπεύθυνο του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ, και τον Νίκο Σερετάκη, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ, επισκέφτηκαν την πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα και συναντήθηκαν με τονΑντόν Ζάνιν, Α΄ Γραμματέα της ρωσικής πρεσβείας.
Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με την επίσκεψη αυτή ζήτησε να σταματήσουν οι αρχές της Ρωσίας να θέτουν εμπόδια στη νόμιμη δράση του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος Ρωσίας και στο δικαίωμα που έχει να κατεβαίνει στις εκλογές. Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ κατήγγειλε το γεγονός της καθυστέρησης της αναγνώρισης του «Ενιαίου Μετώπου των εργαζομένων της Ρωσίας», που έχει συγκροτήσει το ΚΕΚΡ με άλλες δυνάμεις, με στόχο την κωλυσιεργία, ώστε το «Μέτωπο» να μην προλάβει την κάθοδο στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές. Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ παρέδωσε στον Α. Ζάνιν σχετικές επιστολές προς τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, προς τους Προέδρους των δύο βουλευτικών σωμάτων της Ρωσίας και τους Προέδρους του Συνταγματικού και Ανωτάτου δικαστηρίων της Ρωσίας, που υπογράφουν οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ και μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ, Γιώργος Τούσσας και Μπάμπης Αγγουράκης.
Επιπλέον, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ εξέφρασε τις ανησυχίες του Κόμματος για τις προσπάθειες καταστροφής τουΜαυσωλείου του Λένιν, που έχουν ξεκινήσει βουλευτές του κυβερνητικού κόμματος της «Ενιαίας Ρωσίας», κι εντάσσονται στη γενικότερη αντικομμουνιστική καμπάνια που εκτυλίσσεται στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: