Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Οχι χωματερή στην Κερατέα!
Να συνεχιστεί ο δίκαιος αγώνας μέχρι τη νίκη!

Η πολύ θετική ανταπόκριση και αντιδράσεις, που προκάλεσε στο λαό της Αθήνας, το μπλοκ των κατοίκων της Κερατέας, στη διαδήλωση της πανεργατικής απεργίας της 23 Φλεβάρη, στο κέντρο της Αθήνας, δεν ήταν ένα τυχαίο γεγονός! Κι αυτό, πέρα από τον παλμό και τη μαζικότητά του.
Οι κάτοικοι της Κερατέας έδειξαν ξανά, πως συνεχίζουν αποφασιστικά τον αγώνα τους για να μην εγκατασταθεί η χωματερή στο Οβριόκαστρο! Εναν αγώνα που κρατάει, εδώ και πάνω από δύο μήνες. Πως δε λυγίζουν από την άγρια τρομοκρατία των ΜΑΤ, που με εντολή των πολιτικών τους προϊστάμενων και της κυβέρνησης, έφτασαν να εισβάλλουν και μέσα στην πόλη, δέρνοντας και τρομοκρατώντας, εκτός απ΄το καθημερινο όργιό τους, στο μπλοκο του ΒΙΟ.ΠΑ., απέναντι σ’ ένα λαό (άντρες, γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους) που θεωρείται και αντιμετωπίζεται από τους κρατούντες, ως «εσωτερικός εχθρός». Από την άλλη, φάνηκε έμπρακτα και στο δρόμο, πως οι εργαζόμενοι, οι απεργοί, η νεολαία, αναγνώρισαν στους κατοίκους της Κερατέας και στο δικαιο αγώνα τους, φυσικούς συμμάχους, απέναντι σε κοινούς αντίπαλους: Την κυβέρνηση του Μνημονίου και του ξεπουλήματος της χώρας, την τρόικα, το σύστημα του κέρδους, της εκμετάλλευσης και καταπίεσης, και όλους τους υπηρέτες του.
Παρά την τρομοκρατία, τους εκβιασμούς και τις συκοφαντίες που επιστρατεύει η κυβέρνηση και τα επίσημα Μ.Μ.Ε., ο αγώνας αυτός μπορεί και πρέπει να συνεχιστεί, μπορεί και πρέπει να νικήσει. Ας μην τον αποδυναμώσουν και αποπροσανατολίσουν, ούτε οι κυβερνητικές, οι τάχα «υπεύθυνες», επίσημες και άλλες κραυγές – ή και ψίθυροι - των κρατούντων, που καλούν το... θύμα, να βρεί τη λύση στο πρόβλημα της διαχείρησης των σκουπιδιών, που αυτοί και το σύστημά τους δημιούργησαν, φέρνοντας μάλιστα το λαό «προ τετελεσμένων», στο βωμό του μέγιστου κέρδους και των αντιλαϊκών τους «σχεδιασμών».
Είναι στοιχειώδης υποχρέωση, ας το πούμε συμβατικά, των «απο πάνω», των διαχειριστών αυτού του συστήματος, που καμώνονται πως ... εκπροσωπούν και το λαό, τρομάρα τους, να φροντίσουν το που θα πάνε τα σκουπίδια. Με το λαό, να απαιτεί και να διεκδικεί, αποφασιστικά, να μη γίνει αυτό, με τρόπο που να καταστρέφει την ίδια του τη ζωή, μέσα ή κοντά σε κατοικημένες περιοχές. Είτε αυτές λέγονται Κερατέα, είτε Γραμματικό, Φυλή, Λευκίμμη, Ελληνικό Ιωαννίνων, Μαυροράχη Θεσσαλονίκης ή όπως αλλιώς.
Ο αγώνας αυτός μπορεί και πρέπει να «ανοίξει», πέρα στα στενά πλαίσια του τωρινού Δήμου της Λαυρεωτικής. Πρέπει να διευρυνθεί η βάση στήριξης του. Υπάρχουν δεδομένα που συνηγορούν πως μπορεί να δυναμώσει. Οχι μόνο στα μπλόκα, αλλά κι από τη στήριξη ευρύτερου κόσμου, σε κάθε γειτονιά της Αττικής, και ευρύτερα της χώρας.
Τόσο οι δυνάμεις, οι οργανώσεις, οι συλλογικότητες, οι αγωνιστές, που θέλουν να στηρίξουν τον αγώνα των κατοίκων της Κερατέας, όσο και οι ίδιοι οι αγωνιζόμενοι κάτοικοι, έχοντας σα δεδομένο και δυο επιτυχημένες πρωτοβουλίες (τη διαδήλωση στην Κερατέα και στο μπλόκο, στις 16/1, και τη μαζικότατη εκδήλωση – συζήτηση, στην Αθήνα, στις 14/2), μπορούν να προωθήσουν από κοινού τη διοργάνωση μίας μεγάλης παλλαϊκής διαδήλωσης στο κέντρο της Αθήνας, αλληλεγγύης και υποστήριξης του αγώνα ενάντια στο ΧΥΤΑ της Κερατέας, αλλά και σε κάθε αντίστοιχη απόπειρα σε κατοικημένες περιοχές. Μια μεγάλη διαδήλωση νίκης αυτού του αγώνα. Ταυτόχρονα, σε μιά πανελλαδική μέρα δράσης, είναι δυνατό να διοργανωθούν αντίστοιχες συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις, σε μια σειρά πόλεις της χώρας.




Δεν υπάρχουν σχόλια: