Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Με το νέο απολογισμό ανεβαίνει σε 16 ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την Τρίτη που άρχισαν οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Λιβύη.


          Διαδηλωτές γκρεμίζουν το μνημείο του πράσινου βιβλίο που έγραψε ο Προέδρος της Λιβυής Μουαμάρ Καντάφι.Το πράσινο βιβλίο περιλαμβάνει την πολιτική φιλοσοφία του Καντάφι.


Δεκατέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων της τάξης και αντικαθεστωτικών διαδηλωτών στη Βεγγάζη, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λιβύης, σύμφωνα με νέο απολογισμό που δόθηκε στη δημοσιότητα από τοπική ιατρική πηγή.

"Αυτήν τη στιγμή ο αριθμός των διαδηλωτών που σκοτώθηκαν ανέρχεται σε 14", δήλωσε πηγή του τοπικού νοσοκομείου, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί.
Ο Ραμαντάν Μπρίκι, διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας Quryna της Βεγγάζης, επιβεβαίωσε επικαλούμενος πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας τον απολογισμό αυτόν των χθεσινών ταραχών.


Η κατάσταση σήμερα είναι ήρεμη στη Βεγγάζη, σύμφωνα με τον Μπρίκι, ο οποίος σημείωσε ωστόσο ότι υπάρχουν προβλήματα σύνδεσης με το Διαδίκτυο, τα οποία εμποδίζουν την εφημερίδα, η οποία πρόσκειται στον Σέιφ αλ Ισλάμ, γιο του Καντάφι, να δημοσιεύσει πληροφορίες στην ιστοσελίδα της.



Προηγούμενος απολογισμός λιβυκής πηγής γνωστοποιούσε το θάνατο 7 ανθρώπων στη Βεγγάζη, η οποία βρίσκεται 1.000 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης, και 2 στην Αλ Μπάιντα, η οποία βρίσκεται ακόμη πιο ανατολικά. 


Με το νέο απολογισμό ανεβαίνει σε 16 ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την Τρίτη που άρχισαν οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Λιβύη. 

ΠΗΓΕΣ-NOOZ.GR-Al Jazeera 

Δεν υπάρχουν σχόλια: