Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΥΝΗΣΙΑΣ: Η ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΛΟΝΙΖΕΙ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΑ ΑΠΟ ΗΠΑ, Ε.Ε., ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ! Από την iskra.gr


ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ  ΤΥΝΗΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΣΚΡΑ!
Συμφώνα με αποκλειστικές πληροφορίες και δηλώσεις στην ΙΣΚΡΑ από εξόριστα πολιτικά στελέχη του Κομμουνιστικό Εργατικού Κόμματος Αλγερίας στο Παρίσι, η κομμουνιστική αριστερά στην Τυνήσια βρίσκεται πλέον σε προχωρημένες συζητήσεις με ένα ευρύ φάσμα κουμουνιστογενών και αριστερών κόμματων στη χώρα προκειμένου να εντατικοποιηθεί η διαδικασία ενωτικών, δυναμικών και αποτελεσματικών παρεμβάσεων σε όλη την χώρα, ώστε να ριζοσπαστικοποιηθεί παραπέρα η ίδια εξέγερση, που ήδη την αγκαλιάζουν απλοί στρατιώτες αλλά μεσαία και ανωτέρα στελέχη του στρατού.
Από την πρώτη στιγμή κομμουνιστές και αριστεροί πολίτες πρωτοστατούν στην εξέγερση του λαού της Τυνήσιας, που ενσωματώνει πρωτόγνωρα στοιχεία αυτόοργάνωσης από μεγάλο μέρος του πληθυσμού της χώρας. 
Τα στελέχη του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος Τυνησίας (Κ.Ε.Κ.Τ.) τόνισαν την ανάγκη να διασφαλιστούν πλήρως οι αναγκαίες και βαθιές δημοκρατικές διαδικασίες για τις αναμενόμενες εκλογές, που θα πρέπει να διασφαλίσουν τις δημοκρατικές ελευθερίες σε ισότιμη βάση για όλα τα κόμματα, ιδιαίτερα εκείνα, που ακόμα βρίσκονται εκτός νόμου, όπως συμβαίνει για το Κ.Ε.Κ.Τ.
Δεν διστάζουν τα στελέχη του κόμματος, να εντοπίσουν τις τεράστιες πολιτικές παγίδες με την εμπλοκή ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, και τα απομεινάρια του καθεστώτος Μπέν Αλί, που ακόμα κρατούν τα πόστα κλειδιά στην Κυβέρνηση, σε αυτή τη μεταβατική και ταραγμένη πολιτική περίοδο της χώρας. Τονίζουν την ανάγκη η εξέγερση να μην οδηγηθεί σε οριακές πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές, που ουσιαστικά δεν θα αλλάξουν την απαράδεκτη οικονομική κατάσταση που βιώνουν εκατομμύρια πολίτες, την μαζική ανεργία, τη φτώχεια και την ιμπεριαλιστική εξάρτιση. Επισημαίνουν την έντονη ανάμειξη ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, ώστε να διασφαλίσουν τα δικά τους συμφέροντα στην περιοχή. Από την άλλη με αισιοδοξία εκτιμούν ότι η Τυνησιακή φλόγα της αντίστασης μεταδίδεται με ραγδαίους ρυθμούς, σε όλο και περισσότερους πολίτες, ιδιαίτερα νέους, στην Αίγυπτο, στην Ιορδανία, στο Μαρόκο, την Αλγερία, κ.λ.π. , που πυκνώνουν τις γραμμές τις αντίστασης και του αγώνα εναντία στα διεφθαρμένα, εξαρτημένα από τις ΗΠΑ και την Ε.Ε., δικτατορικά καθεστώτα του Μαγρέμπ και πολλών χώρων του Αραβικού κόσμου .
Τρίζουν τα καθεστώτα που έχουν την πλήρη και πολύχρονη άμεση και έμμεση υποστήριξη των ΗΠΑ, της Ε.Ε. και του Ισραήλ. Ακόμα και σήμερα πολλά στελέχη του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος της Τυνήσιας και άλλων κόμματων της αριστεράς, είναι ακόμα στην φυλακή, οι οικογένειες τους βρίσκονται στοχοποιημένες από τους πραιτοριανούς του καθεστώτος. Μας δηλώσαν ότι χρειάζεται ακόμα περισσότερη και πιο δυναμική συμπαράσταση και έμπρακτη αλληλεγγύη από την Ευρωπαϊκή Αριστερά, τους προοδευτικούς πολίτες και κοινωνικούς φορείς.

Τέλος, δήλωσαν ότι χαιρετίζουν της στάση της ριζοσπαστικής αριστεράς στην Ελλάδα που με τόση αποφασιστικότητα στηρίζει τα δικαιώματα των μεταναστών στη χώρα μας ( οπού πολλοί προέρχονται από τις χώρες του Μαγρέμπ και του Αραβικού κόσμου), με αφορμή τα τελευταία γεγονότα, δηλώνουν ότι αριστερά των αντί-ιμπεριαλιστικών αγώνων, του νέου διεθνισμού και τις αντίστασης είναι παρούσα στην Τυνησία και σε άλλες αραβικές χώρες παρά την θηριώδη, πολύχρονη και μεθοδευμένη εξόντωση της.
«Θα συνεχίσουμε μαζί των αγώνα σύντροφοι», δηλώσαν στην ΙΣΚΡΑ, κλείνοντας την επικοινωνία τους μαζί μας.

Πηγή:www.iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: