Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

ΚΕΡΑΤΕΑ: H ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ (ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

(το βίντεο υπάρχει και στο http://www.youtube.com/watch?v=rnCBEHVhwS0)

Πετυχημένη ήταν η σημερινή πορεία που διοργάνωσαν οι οργανώσεις της αριστεράς με τη συμμετοχή και της Αντεξουσιαστικής Κίνησης. Ξεκίνησε κατά της 11 από το δημαρχείο της Κερατέας, διέσχισε το χωριό και κατευθύνθηκε προς το ΒΙΟ.ΠΑ. και το σημείο που έχουν διακόψει τη λεωφόρο Λαυρίου τα ΜΑΤ.
Η υποδοχή της πορείας από τους κατοίκους ήταν θερμή. Εκφράστηκε με τα χειροκροτήματα από τα καφενεία, τα σπίτια, στο δρόμο και με τα συνθήματα που φώναζαν μαζί με τους διαδηλωτές. Συγκινητική ήταν η στιγμή όταν φτάσαμε στο μπλόκο του ΒΙΟΠΑ όπου ήταν μαζεμένοι αρκετοί κάτοικοι. Είχαν την εκδήλωση για την κοπή της πίτας. Φάνηκε ξεκάθαρα ότι ήθελαν μια τέτοια κίνηση λέγοντάς μας ότι έτσι δε νοιώθουν μόνοι και τους δίνουμε κουράγιο. Αν και απ' ότι διαπιστώσαμε δεν τους λείπει ούτε το κουράγιο ούτε η αποφασιστικότητα να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι τέλους. Και το τέλος είναι η νίκη και τίποτ' άλλο!
Μετά το ΒΙΟΠΑ η πορεία με τη συμμετοχή και των κατοίκων συνεχίστηκε ως το σημείο που έχουν το μπλόκο τους τα ΜΑΤ.
Στο σημείο αυτό επικράτησαν τα συνθήματα κατά της καταστολής και η απαίτηση να φύγουν από την Κερατέα.
Όλη η πορεία έγινε σε συνεννόηση με τους κατοίκους, με απόλυτο σεβασμό στη θέλησή τους και χωρίς καμιά διάθεση υποκατάστασής τους. Ήταν ένα καλό βήμα έκφρασης αλληλεγγύης προς τους κατοίκους της Κερατέας το οποίο πρέπει να συνεχιστεί με άπλωμά της και στην Αθήνα αλλά και σε όλη την Ελλάδα.























































Δεν υπάρχουν σχόλια: