Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΤΥΝΗΣΙΑΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ!-ΚΚΕ(μ-λ)

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΤΥΝΗΣΙΑΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ!

Αθήνα, 16  Γενάρη  2011

Με αφορμή τη θυσία ενός νεολαίου πλανόδιου μικροπωλητή που αυτοπυρπολήθηκε στις 17 τουπερασμένου Δεκέμβρη, όταν του κατασχέθηκε το εμπόρευμα επειδή «δεν είχε άδεια», άναψε φωτιά σεόλες τις πόλεις της Τυνησίας. Για ένα μήνα ο λαός της χώρας εξεγείρεται, με καθοριστικό το ρόλο τηςνεολαίας που με τη μαζική συμμετοχή της έδωσε τεράστια δυναμική στη λαϊκή σύγκρουση με τοαντιδραστικό, αυταρχικό καθεστώς. Εξέγερση που ξεκίνησε από την αγανάκτηση των λαϊκών μαζών απότη μεγάλη ακρίβεια και ανεργία, αλλά και από την πολιτική καταπίεση, και μετατράπηκε γρήγορα σεπολιτική αντιπαράθεση για την ανατροπή του προέδρου της χώρας και του αντιδραστικού καθεστώτος.


Η απάντηση των αντιδραστικών δυνάμεων ήταν η ένταση της καταστολής με αποτέλεσμα 70 νεκρούςκαι εκατοντάδες τραυματίες, καθώς και συλλήψεις στελεχών και μελών του κομμουνιστικού καιευρύτερου αριστερού κινήματος. Ωστόσο, ο λαός συνεχίζει και κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις του και οπρόεδρος της χώρας, Μπεν Άλι, εκλεκτός των ιμπεριαλιστών της Δύσης, καταφεύγει στο εξωτερικό,ενώ ο πρωθυπουργός Μοχάμεντ Γανούσι, αναλαμβάνει να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, με στόχο νααποπροσανατολίσει και να ανακόψει τη λαϊκή αντίσταση. Όμως, οι λαϊκές μάζες και η νεολαία επιμένουνστη συνέχιση της αντίστασης, παρότι το καθεστώς βγάζει τα τανκς και το στρατό στους δρόμους κιαπαγορεύει τις συγκεντρώσεις επιχειρώντας να καταστείλει τη λαϊκή εξέγερση.

Το ΚΚΕ(μ-λ) εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγωνιζόμενο λαό και τη νεολαία της Τυνησίας καικαλεί τις αριστερές οργανώσεις της χώρας μας να στηρίξουν από κοινού την πάλη του τυνησιακού λαούκαι να απαιτήσουν την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων.

 Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ(μ-λ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: