Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Συνέντευξη του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84 και τους δημοσιογράφους Βασίλη Πάικο και Μανώλη Κοττάκη


Για το θέμα της κυρίας Μπιρμπίλη και την υπαναχώρηση της κυβέρνησης
Η υπαναχώρηση δεν είναι τίποτα άλλο παρά οι πιέσεις από μικρά,  μεσαία και μεγάλα συμφέροντα. Είναι απαράδεκτο να μιλάμε για εκτός σχεδίου δόμηση και μάλιστα μέσα σε δάση. Πρόκειται για μια νέα εκφορά του πελατειακού κράτους. Πάρα πολλοί από το πολιτικό προσωπικό της χώρας γίνονται διεκπεραιωτές στις πιέσεις από συμφέροντα.
 Για το 5/1 σε σχέση με τις προσλήψεις των ιερέων
Είναι απαράδεκτο να μην ισχύσει η ρύθμιση αυτή και για τους ιερείς. Η Εκκλησία δεν είναι αυτοδιοικούμενή στο σύνολο των λειτουργιών της. Η μισθοδοσία των κληρικών και η ασφαλιστική τους κάλυψη εντάσσεται στις  δαπάνες του δημοσίου. Κατά συνέπεια πρέπει και η Εκκλησία να ακολουθήσει αυτόν τον κανόνα.

Για την εξεταστική της Siemens

Η εξεταστική επιτροπή θα οδηγηθεί σε συμψηφισμούς. Έχει σχέση με την ασφυκτική παραγραφή του απαράδεκτου νόμου περί ευθύνης υπουργών. Για να αλλάξει αυτός ο νόμος θα πρέπει να τροποποιηθεί το άρθρο 86 του Συντάγματος. 

Για την πρόταση στους Οικολόγους Πράσινους

Η πρόταση υπήρξε δημόσια σε κοινή εκδήλωση  των τοπικών κινήσεων των δυο κομμάτων. Την απηύθυνα με τη σοβαρότητα και την επισημότητα που έχει η επιβολή μιας τέτοιας πρότασης. Θα την καταθέσουμε και επισήμως στο κόμμα των Οικολόγων Πράσινων.

Για την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα

Υπάρχουν διαφωνίες αναφορικά με τον τρόπο αντιμετώπισης των ζητημάτων της οικονομικής κρίσης, της ευρωπαϊκής κλίμακας στην οποία αναφέρεται η οικονομική κρίση της χώρας, αλλά και στις εναλλακτικές προτάσεις που έχουν σχέση με την αντιμετώπιση των ασφυκτικών ρυθμίσεων του Μνημονίου. Αυτά με ένα δημόσιο τρόπο τα έχω πει και  νομίζω ότι δεν επιτρέπουν σε εμάς να συμφωνήσουμε στην πρόταση του ΣΥΝ. Η αναζήτηση κοινού πολιτικού τόπου προϋποθέτει τουλάχιστον βασικές  συμπτώσεις, οι οποίες επί του παρόντος δεν υπάρχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: