Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Κινεζική ανησυχία για την κορεατική κρίση-H Kίνα θεωρεί ότι η κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο είναι επικίνδυνη


Μια σύρραξη στην κορεατική χερσόνησο θα συνιστούσε «εθνική τραγωδία», που θα έθετε σε κίνδυνο την περιφερειακή σταθερότητα, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κίνας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Ο.Η.Ε., Γουάνγκ Μιν, μετά από συνεδρίαση του Συμβουλίου που δεν κατέληξε σε συμφωνία για την εκτόνωση της έντασης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων «Νέα Κίνα», ο Γουάνγκ Μιν προειδοποίησε ότι «η κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο είναι επικίνδυνη» και υπερασπίσθηκε τη θέση του Πεκίνου απέναντι στην κρίση.

«Εάν ξεσπάσει μία αιματηρή σύγκρουση στην κορεατική χερσόνησο, αυτό πρώτα απ' όλα θα πλήξει τους λαούς και των δύο πλευρών στη χερσόνησο και θα προκαλέσει αδελφοκτόνο εθνική τραγωδία ανάμεσα στους συμπατριώτες στον Βορρά και στον Νότο» προειδοποίησε ο Γουάνγκ, σύμφωνα με το πρακτορείο Νέα Κίνα.

Ο Γουάνγκ δήλωσε ότι η Κίνα επιδιώκει να εκτονώσει την ένταση, συνεργαζόμενη εξίσου και με τις δύο πλευρές, ενώ επανέλαβε την έκκληση της κυβέρνησής του προς τις δύο πλευρές να αποφύγουν την τροφοδότηση της έντασης.

«Η Κίνα είναι κατηγορηματικά αντίθετη, χωρίς καμία αμφιβολία, με οποιαδήποτε ενέργεια που μπορεί να οδηγήσει σε επιδείνωση ή κλιμάκωση, διαλύοντας την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα» είπε.


Πηγή:www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: