Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα μετά τη συνάντηση με το σωματείο εργαζομένων στην ΕΑΒ

«Αναμφισβήτητα είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΑΒ. Θα πάρουμε όσες πρωτοβουλίες εξαρτώνται από εμάς, ούτως ώστε να διεκδικηθεί άμεσα να καλυφθούν οι ανάγκες σε προσωπικό στην επιχείρηση, η οποία έχει ανεκτέλεστα έργα και η οποία είναι από τις πιο βασικές επιχειρήσεις στον τομέα της πολεμικής βιομηχανίας. Είναι η ναυαρχίδα στον τομέα της πολεμικής αεροπορίας.
Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση, όπως και η προηγούμενη, ακολουθούν μία προγραμματισμένη φθορά και απαξίωση της επιχείρησης, καθώς εγκαταλείπονται σημαντικοί κλάδοι της βιομηχανίας, προς όφελος ορισμένων μόνο δραστηριοτήτων, που εξασφαλίζουν τα κέρδη μεγαλοεπιχειρηματιών και δεύτερο, θεωρούμε ότι όλη αυτή η εγκατάλειψη της αμυντικής βιομηχανίας και της ΕΑΒ, έχει να κάνει με τα σχέδια δημιουργίας της ενιαίας ευρωπαϊκής πολεμικής βιομηχανίας, με έδρα τη Γερμανία, την Ολλανδία, τη Γαλλία, στις ηγετικές δυνάμεις της ΕΕ.
Πρόκειται για έγκλημα το οποίο στρέφεται και εναντίον των εργαζόμενων, αλλά πάνω απ' όλα στο δικαίωμα κάθε χώρας να έχει τη δική της αμυντική βιομηχανία και βεβαίως να είναι όσο γίνεται περισσότερο ανεξάρτητη από πολυεθνικές ή από χώρες οι οποίες έχουν εξωτερική πολιτική επιθετικού χαρακτήρα εναντίον των λαών»

Δεν υπάρχουν σχόλια: