Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

K.K.E : Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για την τοποθέτηση του Γ. Παπανδρέου σχετικά με την «αναγκαιότητα του ΝΑΤΟ»



Η τοποθέτηση του πρωθυπουργού ότι το ΝΑΤΟ είναι αναγκαίο και μάλιστα ότι είναι καθοριστικός ο ρόλος του στη λύση των σύγχρονων προβλημάτων εκφράζει την πιο κυνική ομολογία για τον χαρακτήρα του, για την εγκληματική αποστολή του ως εχθρού όλων των λαών και φύλακα των καπιταλιστικών συμφερόντων και κρατών. Εκφράζει και το ρόλο της ελληνικής κυβέρνησης ως ενεργού συμμέτοχου στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, και μάλιστα τη στιγμή που πυκνώνουν οι φωνές για διάλυση του ΝΑΤΟ.

Η πάλη για την αποδέσμευση της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ είναι συστατικό στοιχείο της γενικότερης πάλης ενάντια στο μνημόνιο, ενάντια στην πολιτική που χρεοκοπεί το λαό και αυξάνει την κερδοφορία των μονοπωλίων. Είναι συστατικό στοιχείο της πάλης για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και των στηριγμάτων της.

2 σχόλια:

jorje7 είπε...

Εδώ δεν έχουμε μια από ότι μας λένε δηλαδή και ξοδεύουμε κανονικά για την συμμετοχή μας στο ΝΑΤΟ . Νομίζω η Κανέλλη είχε παρουσιάσει το κόστος κάποτε των διεθνών αποστολών της Ελλάδας ( στρατιωτικά πάντα ) το οποίο ξεπερνούσε το 1 εκατομμύριο ευρώ την ημέρα -και αυτό συμβαίνει εδώ και πάνω από δεκαετία .Επομένως μιλάμε για δις ευρώ σωρευτικά ...
Με αλλά λόγια δουλειά δεν είχε ο διάολος γ... τα παιδιά του.
Άκου είναι αναγκαίο ...Αλλά τι να πεις ας όψεται ότι και στις περιφερειακές τελικά με την αποχή συγκρατεισε τα ποσοστά του σχετικώς πάντα.

Και δεν κρίνω το ΝΑΤΟ , μιλάω μόνο για το οικονομικό βάρος συμμετοχής ασχέτως με όλη την αριστερή κριτική περί ΝΑΤΟ με την οποία βέβαια συμφωνώ 100%.

Red Star είπε...

Δυστυχώς έτσι είναι.Ο Γ.Παπανδρέου τα έχει παραδώσει όλα σε Ε.Ε.-Η.Π.Α.-ΝΑΤΟ.Οικονομία, Εθνική κυριαρχία και πάνω απ'όλα την αξιοπρέπεια μας.